Çanakkale'deki kadın cinayetiyle ilgili kan donduran detay! Katledildikten sonra cinsel saldırıya uğramış

Tutuklu sanık Fırat Yıldızhan mahkemedeki savunmasında, “Saliha ile aramız hep açıktı, sürekli tartışıyorduk. Bunun sonucunda ayrı yaşamaya başladık. Ayrı olmamıza rağmen kavgalar devam ediyordu. Kardeşimle birlikte maktulün evinin önüne gittik. Saliha evden aşağıya inerek arabaya bindi, yanıma oturdu. Gergin bir şekilde tartışmaya başladık. Sinirlendikten sonra birbirimize hakaret etmeye başladık. Bir süre sonra sinirlenince önce boynuna yapıştım. Daha sonra arabanın sol cebinde bulunan ipi alarak boynuna dolayıp sıkmaya başladım. Çok kısa sürede Saliha'nın öldüğünü fark ettim. Ne yapacağımı bilemedim. Biga'ya doğru yola çıktık. Biga'da gezerken su çukurlarını gördük. Saliha'yı arabadan indirip su kuyusunun içine koydum. Çevrede bulduğumu kürekle, Saliha'nın üzerine toprak atıp kapadık. Daha sonra eve gittik, olayı aileme anlattım” dedi.

Fırat Yıldızhan'ın kardeşi Yağız Yıldızhan ise, “Suçlamaları kabul etmiyorum. Olay sonrasında Biga ilçesine bağlı Çavuşköy'de kazılmış bir çukur bulduk. Derinliği yaklaşım 1 metre kadardı. Ağabeyim yengemi sürükleyerek arabadan indirdi ve çukura bıraktı. Ben üzerine sadece 1 defa toprak attım. Olayın ardından kolluk kuvvetleriyle birlikte yengemi bıraktığımız yere giderek, küreklerin yerini gösterdim. Ancak suç aleti ipi bulamadık” diye konuştu.
Tarafların dinlenilmesinin ardından sanık Fırat Yıldızhan ile kardeşi Yağız Yıldızhan'ın tutukluluk halinin devamına karar verilip, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşma 5 Eylül'e ertelendi.