Çanakkale depremi Marmara depremini tetikler mi? Profesör iki bölgeye dikkat çekti

Jeolog Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, Çanakkale'deki depremin ne anlama geldiğini değerlendirdi. Öztürk, Marmara Denizi'nde iki noktaya dikkat çekti.

Son Güncelleme:

Marmara Denizi'nde "Kırılamamış sismik boşluğu olan yerimiz burada" diyen Jeolog Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, bir tanesinin güney hattı bir tanesinin ise kuzey hattı olduğunu söyledi.

Öztürk, Marmara Denizi ve kıyılarında deprem ihtimalinin bu noktalar itibarıyla göründüğünü söyledi.

Öztürk'ün Çanakkale depremiyle ilgili değerlendirmesi şöyle:

"1953'te kırılan segmentte gerçekleşti deprem. Bu segment için büyük bir deprem bekliyoruz. Beklediğimiz iki nokta var. 1509 yılı kırılması ve güneyden geçen kol. İznik'ten Mudanya'ya uzanan fay hattı. Bu da 500 yıldır kırılmamış. Sanki burası burayı tetiklemiyor gibi görünüyor ama depremler, arkasından gelen depreme yol açıyor. Yani az ya da çok tetikliyor depremler birbirlerini."

Tavuklarla yetişen güvercinin kendini tavuk zannettiği anlar viral oldu Trabzon'da dolmuşçu ve öğrenci kavgasının başlama görüntüleri ortaya çıktı! Bünyamin Sürmeli uyardı, Türkiye'ye yeniden çöl tozu geliyor! 4 Kulakla doğan kedi Midas büyüdü TikTok Türkiye'de yasaklanacak mı? MAM-T atışı yapan AKSUNGUR SİHA'dan tam isabet