Büyükşen çifti cinayeti davasında yeni gelişme! Cezaları belli oldu

Konya'da 6 yıl önce işlenen ve uzun süre ülke gündeminden düşmeyen Büyükşen Şen çifti cinayeti davasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Son Güncelleme:

Konya'da 6 yıl önce işlenen Büyükşen çifti cinayetinde yeni bir gelişme yaşandı. 

Konya'da, 6 yıl önce yanlış adrese girilip Necla (54) ve Metin (55) Büyükşen çiftinin öldürülmesiyle ilgili davada, azmettirici olduğu iddiasıyla tutuklanan Esra Taş (29) ve sevgilisi Abdullah Başdemir (48) ile cinayeti işlediği öne sürülen Ertuğrul Çelik'e yerel mahkeme tarafından verilen 2'şer kez müebbet hapis cezası, Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi tarafından onanmasının ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da onandı. Dosya nihai kararı verecek olan Yargıtay 1. Ceza Dairesi'ne gönderildi.

Olay, 3 Eylül 2018'de saat 22.00 sıralarında, İsmil Mahallesi'ndeki tek katlı evde meydana geldi. Kar maskeli kişi, kapısı açık olan Büyükşen çiftine ait eve girdi ve emekli memur Metin Büyükşen ile eşi Necla Büyükşen'e ateş etti. Çiftin evdeki kızları Büşra Büyükşen (24) de saldırganın dipçik darbesiyle baygınlık geçirdi. Ölü gibi davranan ve daha sonra yatak odasının penceresinden atlayıp, yoldan geçen komşularının aracına binen Büşra Büyükşen, jandarmaya gidip olayı anlattı. Eve gelen jandarma ekipleri, Necla-Metin Büyükşen çiftinin cansız bedenlerini buldu.