Bursa'da depreme yakalanan vatandaş kaçarken çayını da aldı

Bursa'da 5.1'lik depreme yakalanan vatandaş, korku ile dışarıya kaçtığı o anlarda çayını da almayı ihmal etmedi. O anlar izleyenleri şaşırttı.

Son Güncelleme:

DEPREMDE ÇAYINI UNUTMADI

Bursa'da Merkez üssü Marmara Denizi Gemlik Körfezi olan 5.1'lik depreme yakalanan vatandaşın o anlarda çayını da alarak kaçtığı görüldü. Yanında oturan arkadaşının ise korkmadığı ve halen gülerek yerinde kaldığı anlar yer aldı. Görüntüler sosyal medyada kısa sürede gündem oldu.

"ÇAYI SEVDİĞİMİZ İÇİN UNUTMADIK"

Çayını elinden bırakmayan Arnavut asıllı Bledjan Shtufi (33), "Panik haliyle çayımızı alıp çıktık. İşte çayı sevdiğimiz için çayı da unutmadık, çayı aldık dışarı çıktık." dedi. 

Dükkandaki arkadaşının sakin olması için verdiği telkinleri duymadığını aktaran Shtufi, "O anda hiç verilen komutlara bakmadık, hemen dışarı çıktık can havliyle. Burada çok kesici, delici alet olduğundan dolayı bastık gittik." dedi.

Shtufi, iş yerine ait görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından telefonunun susmadığını belirterek, "Bütün eş, dost, akrabalar, telefonlar susmadı. Güzel bir anı olarak kalacak bizim için de. Depremin ardından bir nebze insanların yüzünü güldürebildiysek ne mutlu bize." ifadelerini kullandı.

Olayın gerçekleştiği sırada sakinliğini koruyan, hırdavatçı dükkanının sahibinin kardeşi Ömer Özcivan ise sandalyenin sallanmasıyla deprem olduğunu anladığını dile getirdi.

Depremin kısa sürdüğünü bu yüzden dışarı çıkmadığını ve arkadaşına sakin olmasını söylediğini belirten Özyuva, "Sağa sola bakındım, ondan sonra arkadaşa baktım, ben kesildiğini anladım da arkadaş ayakta olduğu için depremin bittiğini anlayamadı. Çayını aldı, dışarı çıktı. Deprem kısa sürdüğü için korkutmadı beni açıkçası." dedi.

Merkez üssü Marmara Denizi Gemlik Körfezi olan 5.1 büyüklüğündeki depremde, Bursa'nın İznik ilçesinde lastikçide bulunan vatandaşlar panikle dışarı kaçtı. Vatandaşların kaçış anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Diğer yandan, bir züccaciye dükkanında raflarda bulunan malzemelerin deprem anında sallanması da güvenlik kameralarına yansıdı.

AFAD BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof.Dr. Orhan Tatar Bursa'daki depreme ilişkin yaptığı açıklamada, "İstanbul başta olmak üzere civar illerden de hissedildi. 5,1 olarak ölçüldü ve Mudanya açıklarında olmuş. Marmara da çok sayıda aktif fay var birisi de Gemlik fayı, muhtemelen bu fayda oluştu. Kırılmayı bekleyen Marmara'da çok fay var. Bu fayın karakterini de öğrendiğimizde her şey daha net olarak ortaya çıkacak. Artçı sarsıntılar da olabilir. Kırılmayı bekleyen birçok akitf fay var. Ne zaman ne büyüklükte bir deprem olacağını sormanın bir mantığı yok artık" dedi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Bursa'da meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bakan Yerlikaya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Marmara Denizi Gemlik Açıklarında, 5.1 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL AÇIKLAMA YAPTI

Bursa'daki depremle ilgili İstanbul Valisi Gül, yaptığı paylaşımda, "Deprem ilimizde de hissedildi. Çok şükür şimdilik bize ulaşan bir ihbar yok. Tarama çalışmaları devam ediyor. Geçmiş olsun, Rabbim milletimizi her türlü kaza beladan muhafaza etsin…" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Global TV

Adliye çıkışı iki taraf arasında kavga Yer Sivas: Yolda gördüğü tilkiyi elleriyle besledi Şarampole yuvarlanan minibüsteki minik kazazedeye özel ilgi Giresun'da denizde korkutan hortum! Yer Erzurum: Mağazadan çanta hırsızlığı kamerada Yaz bitti, Erciyes'te mevsimin ilk karı görüldü