Bursa'da sel felaketi! Can kaybı 5'e yükseldi

Bursa'nın Kestel ilçesinde, dün akşam sağanak sonrası meydana gelen sele kapılarak, kaybolan 5 kişiden 2'sinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Selde hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yükseldi. Hayatını kaybedenlerin kimlikleri de belirlendi.

Son Güncelleme:

Bursa'da dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle Kestel ilçesinde sağanak ve dolu nedeniyle bazı dereler taştı. Narlıdere, Dudaklı ve Kayacık mahallelerinde ise taşan sular, araç ve tarım aletlerini sürükledi.  

Tarım arazileri, sular altında kalırken, bazı ağaçlar devrildi, yolları ise su bastı. Sağanağın etkisiyle Dudaklı Mahallesi'nin dağlık kesimlerindeki 4 katlı evin 1'inci katında oturan aile, eve su dolmaya başlayınca hemen dışarı çıktı. Bu sırada sele kapılan çiftçiyi köy meydanında mahalle sakinleri, suyun içinden kurtardı. Evin içinde kalan ve bedensel engelli olduğu öğrenilen Kader Akbaba (22) ise yaşamını yitirdi.

KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

İlk olarak, Dudaklı Mahallesi'nde bir evde yaşamını yitiren engelli Kader Akbaba'nın cansız bedenine ulaşıldı.

Kayacık'ta da 5 kişi sel sularına kapılarak kayboldu. Bu bölgede şu ana kadar yürütülen çalışmalarda dere yatağında cesetlerine ulaşılan 4 kişinin, Ahmet (32), eşi Türkan (34) ve kızları Medine Bilen (10) ile Ahmet Bilen'in annesi Nazime Bilen (71) olduğu belirlendi.

Selde kaybolan Ahmet Bilen'in ağabeyinin kızı Derya Bilen'i (17) arama çalışması ise devam ediyor.

ERDOĞAN'DAN TAZİYE TELEFONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'daki selde hayatını kaybeden kişilerin yakınlarıyla telefonda görüşerek taziyelerini iletti.

PAKDEMİRLİ'DEN YARDIM AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Tarım ve Orman Pakdemirli Bursa'da Dudaklı köyünde selin yaşandığı bölgede açıklamalarda bulundu.

Bakan Pakdemirli açıklamasında, "Herkes sahada, zarar gören köyler için çalışma yapılıyor. 1 milyon TL'ye yakın destek vereceğiz" dedi.

Meteorolojik uyarılara dikkat edilmesi gerektiğini belirten Bakan Pakdemirli, "Dere yataklarında hala riskli bölgeler var. Asla ve asla dere yataklarında yerleşim, ev cinsinde birşey olmamalı" dedi.

BAKAN SOYLU: KAYIP KİŞİYİ ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da açıklamasında, "Kayıp 1 kişiyi arama çalışmaları sürüyor" dedi. Soylu, gün içinde yaşanması beklenen sağanak yağışla ilgili, "İnşallah bir daha böyle bir afetle karşılaşmayız" açıklamasını yaptı.

SELE KAPILANLAR, GECE BOYUNCA ARANDI

Kayacık Mahallesi'nde sel sularına kapılarak, dere yatağına sürüklenen 5 kişiden 1'nin cansız bedenine ulaşıldı. AFAD, NAK, UMKE ve ANDA ekipleri tarafından kayıp kişilerin bulunması için Kayacık Mahallesi ile Narlıdere Mahallesi arasında detaylı arama- kurtarma çalışması başlatıldı.

BÖLGE HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Öte yandan sel felaketinden en çok zarar gören Dudaklı Mahallesi'ndeki tahribat, gün ağarınca ortaya çıktı. Tarlaların sular altında kalması, çamur içindeki sokaklar ve iş makineleriyle bölgedeki çalışmalar, dronla havadan görüntülendi.

DHA 

Sonraki Haber