Sivas’ın Zara ilçesine bağlı Ütük Köyünde yaşayan emekli öğretmen Rasim Çimen, 1992 yılında köyünde bulunan bataklık araziyi değerlendirmek istedi.Bir süre araştırma yapan Çimen, arazide alabalık tesisi kurabileceğini öğrendi.Bataklık ve sazlık olan araziyi tesis haline getiren Rasim Çimen, 1994 yılında alabalık üretimine başladı.Yaklaşık 30 yıldır aynı yerde alabalık yetiştiren Rasim Çimen, yıllık 35 ton balık üretiyor.Ürettiği balıkları hem tesiste bulunan lokantada satışını yapıyor hem de çevre ilçeler ve illere gönderiyor.Emekliliğinin ardından bu işe başladığını ifade eden emekli öğretmen Rasim Çimen, “1992’li yıllarda buralar bataklık, sazlıktı. Burada ne yetiştirilebilir diye düşündük ve alabalığı öğrendim. Hiç bilmiyordum. Proje yaptırdık, geldik başladık.1994 yılında üretime başladık, halen devam ediyoruz. Burada damızlıklarımız var, yavru elde ediyoruz. Ayrıca porsiyonluk yetiştiriyoruz. Lokantada tüketiyoruz, dışarıya da satıyoruz” dedi.YILLIK 35 TON ÜRETİM Tesise gelen misafirlerin memnuniyetle ayrıldıklarını ifade eden Çimen, “Yıllık 35 ton kapasitemiz var. Balıklarımızın lezzetli olması için elimizden geleni yapıyoruz. Buraya gelen herkes memnun oluyor. Parasıyla balık yedikleri halde teşekkür ediyorlar. ‘İyi ki burayı yapmışsınız, misafirlerimizi ağırlayabiliyoruz’ diye teşekkür ediyorlar” ifadelerine yer verdi.