Bulgarlar Edirne'ye bu kez depremzedelere yardım için koştu

Bulgaristan'dan Edirne'ye ucuz buldukları için alışverişe gelen turistler, bu kez depremzedelere yardım malzemeleri ile Türkiye'ye koşarak giriş yaptı.

Son Güncelleme:

Merkez Üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde hissedilen depremlerin ardından başlatılan yardım kampanyaları çığ gibi büyürken, bir destek de komşu ülke Bulgaristan vatandaşlarından geldi.

Kendi araçlarıyla akın akın alışverişe gelen Bulgar vatandaşlar, yaşanan depremin ardından başlatılan yardım kampanyalarına destek olmak için gelmeye başladı. Genciyle yaşlısıyla tüm vatandaşlar depremzedeler için tek yürek oldu. Edirne Valiliği öncülüğünde başlatılan ve AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen yardım kampanyalarını duyan Bulgarlar, yardımların toplandığı merkezlere gelerek battaniye, kıyafet ve gıda gibi çeşitli malzemeleri görevlilere teslim ediyor.

Kaynak: İHA

TUSAŞ’tan ‘Göklere iz bırakan HÜR kanatlar’ paylaşımı Bir anda on binlerce farenin içinde kaldı, neye uğradığını şaşırdı Trafiğe atla çıkan genç şaşkınlık yarattı Uzmanından uyarı geldi: "Hoş kokulara kapılmayın, ciddi sağlık sorunu olabilir" Kuzusundan bir an bile ayrılmıyor Türk zırhlısı PARS ALPHA ilk kez envantere girecek