Bu yöntemle saklayınca 1 sene sonra bile enfes yaprak sarması yiyebilirsiniz! Asma yaprağını saklarken mutlaka deneyin
Uzun süre taze kalan asma yaprakları için salamura adımlarının doğru şekilde takip edilmesi gerekiyor. Salamura işlemi için izlenmesi gereken adımlar şu şekilde karşımıza çıkıyor:
1. İlk olarak asma yapraklarını iyice yıkayın.
2. Ardından asma yapraklarını kaynar su içerisinde bir süre bekletin.
3. Daha sonra 10 adet yaprağı alarak parlak kısımları üste gelecek şekilde üst üste koyun.
4. Destenin sap kısmına 1 çay kaşığı kaya tuzu dökün. Ardından sap kısımları içe bakacak şekidle yaprakları sarın.
5. Bu işlemi 10'ar şekilde tüm yapraklar için uygulayın. Ruloları bir cam kavanoz içerisine yerleştirin.
6. Kavanoz tamamıyla dolduğunda elinizle bastırarak boşlukları kapatın.
7. Daha sonra 1 litre su içerisine 200 gram kaya tuzu ekleyin ve suyu kavanoza boşaltın.
8. Son olarak kavanozun üst kısmına ağırlık yapması için temiz taş ya da plastik parça koyun. Kavanoz kapağını sıkıca kapatın ve serin bir alanda muhafaza edin.
Kavanozdaki su azaldıkça yenisini eklemeniz bu aşamalarda önemlidir.