Bu yöntemle aylarca saklasanız bile filizlenme olmuyor! İşte filizlenmeden patates saklamanın püf noktası

Patates saklrken dikkat edilmesi gerekenlerin başında patateslerin nem kapmayacak şekilde muhafaza edilmesi gelmektedir. Patatesleri saklarken tercih edilen bölgenin seriş ve kuru olması önemlidir. Patatesleri saklarken aynı zamanda gün ışığından uzak tutulması da gerekir.

Patateslerin güneş ışığına maruz kalması filizlenmenin hızlanmasına neden olacaktır. Patates saklarken hava alamsını sağlamanız gerekiyor. Bu nedenle bir torba ya da file içerisinde saklayarak hava temasını artırmak en doğru yöntem olacaktır. Ayrıca patateslerin birbiri ile temas etmeden saklanması da çürüme ve filizlenme riskini düşürmeyi sağlar. 

Patates saklarken filizlenmeyi geciktirmek ve daha uzun süre sağlıklı patates tüketmek için patateslerin üstündeki toprak kalıntılarını temizleyin. İyice yıkadığınız patatesleri kurulayıp bu şekilde saklayarak filizlenmeden koruyabilirsiniz. 

Patateslerin filizlenmemesi için ayrıca patatesleri sakladığınız kabın içerisine adaçayı bitkisinden bir tutam serpiştirmek yardımcı olacaktır.