Bu ilçede yaşayan 4 kişiden biri yabancı

İlçede yaşayan İrina Zernina, "Ben 15 senedir Konyaaltı'nda yaşıyorum. Yabancıyım ama kendimi Türk gibi görüyorum. Son dönemde gelenlere sosyal medya aracılığıyla yardım etmeye çalışıyoruz. Okul, kreş, yemek, mağaza gibi konularda birbirimizle yardımlaşıyoruz. Yeni gelenlerin entegre olmasına, Antalya'da, Konyaaltı'nda kaliteli hayat yaşanmasına yardımcı oluyoruz" dedi.

"TALEP PATLAMASI YAŞANIYOR"

Gayrimenkul firması ortaklarından Sergiy Volchenkov ise Konyaaltı'nda 20 yıldır yaşadığını belitti. Yabancıların Antalya'da, Türkiye'de gayrimenkul alımında yardımcı olduklarını anlatan Volchenkov, "Son zamanlarda büyük talep oluştu. Rusya, Ukrayna, farklı ülkelerden Antalya için talep patlaması yaşanıyor. İlk defa talep mevcut konut sayısından fazla. Müşterilerimize konut bulmakta zorlanıyoruz. Konyaaltı, denize, plajlara ulaşım kolaylığı nedeniyle ilgi çekiyor. Deniz ve dağın arasında çok güzel bölge, o nedenle seviliyor. İnsanlar sahilde yürüyüp, denize yüzmek için ulaşım sorunu yaşamıyor" diye konuştu.

Yatırım danışmanlığı firması kurucusu Nadezda Pelit ise "20 senedir Türkiye'de yaşıyorum. Savaştan sonra Antalya'ya Rus dili konuşan çok kişi geldi. Antalya'da yatırım potansiyelini gördüğümüz için kurduğumuz şirket aracılığıyla yatırım danışmanlığı yapıyoruz. Rusça konuşulan ülkelerden girişimcilerin Antalya'da yatırımlarını değerlendirmesine yardımcı oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA