Bu hatanın geri dönüşü olmuyor! Tahta kaşıkları bu şekilde yıkamak hem yemeklere hem sağlığa zarar veriyor

Tahta kaşıklar metal kaşıklardan farklı yapıya sahiptir. Pürüzlü yapıya sahip olan tahta kaşıklar yıkandıkları zaman iç kısımlarında su ve deterjan birikmesi görülebilir. Deterjanla yıkanan tahta kaşıkların daha sonra yemeklerde kullanılması da deterjanın yemeğin yapısına karışmasına neden olur. 

Tahta kaşıkların yıkanması esnasında bu nedenle deterjan ve kimyasal madde kullanımının yer almaması gerekiyor. İç yapısına kimyasala karışan tahta kaşıklardan yemeklere geçen kimyasallar direkt olarak vücudumuza girerek sağlığımıza zarar veriyor. Bunun yerine tahta kaşıkları doğal temizlik ürünleri ile temizleyebilirsiniz. 

Tahta kaşıkları doğal yollarla temizlemek için 1 paket karbonat ve 2 yemek kaşığı elma sirkesini bir kapta karıştırın ve tahta kaşıkları kaba koyun. Ardından kaşıkların üzerini geçecek şekilde su ekleyin. 20 dakika kadar bu kapta bekleyen kaşıkların temizlendiğini göreceksiniz. Kaşıkları son olarak soğuk suyla durulayın ve kurutun.