Bu ekmek 1 yıl boyunca bayatlamıyor

Yozgat’ta kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan ve 1 yıl boyunca bayatlamadan muhafaza edilebilen yufka ekmek yapımına başlanıldı.

Son Güncelleme:

Aydıncık ilçesinde sabahın erken saatlerinde bir araya gelen kadınlar, imece usulü hava kararıncaya kadar yufka ekmeği pişirmeye devam ediyor. Herhangi bir katkı maddesi kullanılmadan un, tuz ve su ile yoğrulan hamurlar, maharetli ellerde beze haline getiriliyor. Bezeler diğer kadınların oklavalarında incecik açılıp yufkaya haline getiriliyor ve daha sonra ateş üzerindeki saçta pişirilerek yufka ekmek halini alıyor.

Bir yıl boyunca evlerin serin yerlerinde ve depolarda muhafaza edilen yufka ekmekler, bayatlamadan 1 yıl boyunca tüketiliyor.

Kaynak: İHA

Üsküdar’da okula gitmek artık daha “Güvenli” Beykoz'da denize atılan çöpler kıyaya vurdu Denize lodos, tezgaha balık uyarısı Köroğlu Dağları'ndan sofralara doğal şifa: Kozalak şurubu Ticaret Bakanlığı İstanbul'da hamburger ve dönere ilişkin gramaj denetimi yaptı Antalya'da sel sularında sabununu aldı banyo yaptı