Bu ekmek 1 yıl boyunca bayatlamıyor

Yozgat’ta kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan ve 1 yıl boyunca bayatlamadan muhafaza edilebilen yufka ekmek yapımına başlanıldı.

Son Güncelleme:

Aydıncık ilçesinde sabahın erken saatlerinde bir araya gelen kadınlar, imece usulü hava kararıncaya kadar yufka ekmeği pişirmeye devam ediyor. Herhangi bir katkı maddesi kullanılmadan un, tuz ve su ile yoğrulan hamurlar, maharetli ellerde beze haline getiriliyor. Bezeler diğer kadınların oklavalarında incecik açılıp yufkaya haline getiriliyor ve daha sonra ateş üzerindeki saçta pişirilerek yufka ekmek halini alıyor.

Bir yıl boyunca evlerin serin yerlerinde ve depolarda muhafaza edilen yufka ekmekler, bayatlamadan 1 yıl boyunca tüketiliyor.

Kaynak: İHA

Yer Bursa: Ne olduklarını anlayamadılar, görenler telefona sarıldı İzmir'de gündüz vakti ilginç anlar: Yaban domuzu ailesi gezintiye çıktı Villanın arka bahçesinde görülen anakonda dehşete düşürdü Elazığ'da kedi ile kangalın şaşırtan dostluğu Yanlış hayvana bulaşan şempanzenin az daha aklı çıkıyordu 103 Yaşındaki adam aylardır göremediği karısına kavuşunca gözyaşları sel oldu