Bu acının tarifi yok! Depremde hayatını kaybeden çocuklar için enkazlara renkli balonlar asıldı

İzleyenlere tarifsiz duygular hissettiren anlar... Hatay’daki depremde hayatını kaybeden çocuklar için enkazlara renkli balonlar asıldı.

Son Güncelleme:

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından açılan yaralar herkesi zorluyor.

Deprem ülkesi Türkiye'de önlem alınmamış felaket yüzünden, geleceğin umudu çocukların, küçük bedenleriyle enkazın altında kalarak vefat etmeleri yürekleri yakmaya devam ediyor.

Sonsuzluğa uğurlanan çocukların anısına Hatay'da enkazlara renkli balonlar asılmaya başlandı. Balonlar elinde oynamayı hak eden çocukların enkazlarındaki balonlar, söyleyecek tek kelime bırakmadı...

Sosyal medyada izlenme rekoru kıran görüntülerde, Hatay'ın Antakya ilçesinde Ogün Abi Çocuk Derneği üyelerinin, depremlerde hayatını kaybeden çocuklar için enkaz alanlarına rengarenk balonlar astığı görüldü.

Derneğin kurucusu Ogün Sever Okur, "Burada bir sürü meleğimi kaybettim. Balonları, burada hayatını kaybeden çocukların adına asıyoruz. Buradaki her bir balon, bir çocuğu temsil ediyor" dedi.

'ACI HER GÜN FAZLALAŞIYOR'

Balonları Hatay'ın her yerine ulaştırmaya çalıştıklarını söyleyen Okur, "Hayatını kaybeden çocukların anısını yaşatmaya çalışıyoruz. Bu balonları keşke çocukların ellerine verebilseydik. Ne yazık ki çocuklarımızı kaybettik. Burası bir anaokuluydu ve binada çok fazla çocuk yaşıyordu. Elimizin değdiği, çocukların yaşadığı her yere, bu balonları asmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Global TV

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır'dan Mardin'de Togg ile şehir turu Tekirdağ'da Sıla bebek ve Narin Güran protestosu Kilis'te sıkı denetim: Okullar bölgesi için yakın markaj Alevler pencerelerden taştı, mahallede panik yaşandı Camiden ayakkabı hırsızlığı güvenlik kamerasında Bilecik'te toplanmayan çöpler vatandaşları çileden çıkardı