Bodrum'da plakasız ve kasksız motosiklet kullanan sürücünün tehlikeli yolculuğu kamerada

Muğla'nın Bodrum ilçesinde motosikletle tek teker üzerinde seyreden gencin tehlikeli yolculuğu, kameralara yansıdı.

Son Güncelleme:

Yahşi Kavşağı'ndan Gürece Kavşağı'na doğru seyreden plakasız motosikletin sürücüsü olan genç, motosikletin ön kısmını havaya kaldırarak metrelerce bu şekilde ilerledi. Zaman zaman bacağını da yana doğru açan gencin bu tehlikeli yolculuğu, aynı yöne giden bir araçtaki vatandaş tarafından kayıt altına alındı. Plakasız motosikletin sürücüsünün, başında kaskının da takılı olmadığı görüldü.

MOTOSİKLET KORUMA EKİPMANLARI NELERDİR?

Birçok farklı işlevi bulunan ve sürücülerin motosiklet kullanım anlarında işlerini kolaylaştıran, daha pratik daha güvenli bir sürüş deneyimi yaşamalarını sağlayan koruma ekipmanları arasında kask, motosiklet montu ve pantolonu, boyunluk, çanta, dizlik, dirseklik, eldiven gibi aksesuarlar yer alıyor.

TRAFİK NEDİR, TRAFİKTE HANGİ UNSURLAR BULUNUR?

Trafiğin tanımından da anlaşılacağı gibi trafik sisteminin ana unsurları; insan, araç, yol ve çevredir. Trafik sistemi doğrudan veya dolaylı olarak insan odaklı bir sistemdir. Araçları yapan, yolları yapan, yapılan araçları ve yolları kullanan hep insandır.

Trafik sistemi doğrudan veya dolaylı olarak insan odaklı bir sistemdir. Araçları yapan,
yolları yapan, yapılan araçları ve yolları kullanan hep insandır. İklim koşullarına doğrudan
müdahale etme gücü olmamakla birlikte farklı iklim koşullarına kendini ve aracını uyarlayabilen unsurdur. En önemli parçası insan olan bir sistemde risk sıfır olmayacaktır. Amaç, karşılaşılabilecek risk oranını en aza indirmektir


TRAFİK EKİPLERİ ÖĞRENCİLERİ BİLGİLENDİRDİ

Öte yandan Aydın İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Bozdoğan, Karacasu ve Kuşadası ilçesinde ilk ve ortaokul öğrencilerine trafik eğitimi verildi.

Trafik ekipleri son olarak, Bozdoğan İlçesi Haydere Ortokulu’nda, Karacasu İlçesi Ataköy İlk ve Ortaokulu’nda ve Kuşadası ilçesi Yeniköy İlköğretim Okulu’nda eğitim gören toplam 143 öğrenci ve 7 öğretmen genel trafik kuralları, emniyet kemeri kullanımı, yaya önceliği, hız kuralları, hız kuralları, yayaların uyması gereken kurallar, okul servis araçlarında uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirildi. Son olarak ekipler, öğrenci ve öğretmenlerden gelen soruları yanıtlayarak eğitimleri sonlandırdı.



Kaynak: İHA

Soluk borusuna yiyecek kaçan öğrenci Heimlich manevrasıyla kurtarıldı Yemek borusu genişleyen yavru kedi çıkardığı seslerle şaşırtıyor Türkiye'nin siber güvenlik kalkanı: USOM dijital tehditlere karşı 7/24 teyakkuzda Otomobil park halindeki tıra ok gibi saplandı: 1 ölü Adliye çıkışı iki taraf arasında kavga Yer Sivas: Yolda gördüğü tilkiyi elleriyle besledi