Bodrum'da doktora şiddet! Kalp krizi geçiren doktor yoğun bakımda!

Bodrum'da yaşanan olayda, ateş şikayetiyle sağlık merkezine gelen Engin S. (55) ile Dr. Mustafa Hürkal Tezvar arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle karşılıklı darp yaşandı. Dr. Tezvar, kavga sırasında fenalaşarak kalp krizi geçirdi. Bakanlık son durumu açıkladı

Son Güncelleme:

Olay, saat 15.30 sıralarında meydana geldi. İstanbul’dan tatil için Bodrum’a gelen Engin S. ve kız kardeşi Ö.S.A., ateş şikayetiyle aile sağlık merkezine başvurdu. İçeri girdikten sonra Engin S., muayene odasına girerek Dr. Tezvar’dan burada tedavi edilmesini talep etti. Dr. Tezvar ise hastayı hastaneye gitmesi yönünde uyardı. Bu durum üzerine taraflar arasında sözlü tartışma başladı ve kısa süre içinde kavga çıktı. Olay, diğer hastalar ve sağlık merkezi çalışanları tarafından sonlandırıldı.

Doktor Tezvar, kavga sırasında fenalaşarak yere yığıldı. Mesai arkadaşları tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından bölgeye ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Dr. Tezvar, sağlık ekiplerinin kalp masajı müdahalesinin ardından özel bir hastaneye kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan Dr. Tezvar’ın hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Polis ekipleri, olayın ardından Engin S. ve kız kardeşi Ö.S.A.’yı gözaltına alarak Yalıkavak Polis Merkezi Amirliği’ne götürdü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Muğla'nın Bodrum ilçesinde görevi başındayken şiddete maruz kalan aile hekimi Dr. Mustafa Hürkal Tezvar'ın hastaneye kaldırıldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Hekimimizin yoğun bakımda tedavisi devam etmektedir. Hekimlerimize, hemşirelerimize, hastanelerimizde görevli tüm personelimize karşı uygulanan şiddeti asla kabul etmiyoruz. Bu konuda kararlılıkla mücadele edeceğiz."

Sonraki Haber