Bodrum'da 130 kaçak göçmen yakalandı

Muğla'nın Bodrum ilçesinden yasa dışı yollardan deniz yolu ile kaçış hazırlığında olan toplam 130 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Olayla ilgili 2 şüpheli de gözaltına alındı.

Son Güncelleme:

Bodrum Yalıçiftlik açıklarında fiber tekne içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu tespit edilmesinin ardından Sahil Güvenlik Botu tarafından tespit edilen hareketli fiber tekne durduruldu. Tekne içerisinde 18 Suriye ve 5 Filistin uyruklu olmak üzere toplam 23 düzensiz göçmen ve 2 Türk göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalandı. 

Karaada açıklarında görevli Sahil Güvenlik Botu tarafından fiber tekne içerisinde 10 Filistin ve 4 Suriye uyruklu olmak üzere toplam 14 düzensiz göçmen, Bodrum açıklarında 3 ayrı lastik bot içerisinde 51 Suriye, 25 Filistin ve 17 Mısır uyruklu olmak üzere toplam 93 düzensiz göçmen yakalandı.

5 ayrı düzensiz göçmen olayında yakalanan 130 düzensiz göçmen işlemlerinin ardından Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edilecek. Yakalanan 2 Türk göçmen kaçakçısı ile yasal işlemlerin ardından adli makamlara teslim edilmesi bekleniyor.

Sonraki Haber