Birleşmiş Milletler'den "Ramazan" uyarısı! Her gün 1 milyardan fazla öğün çöpe gidiyor

2022 yılı dünyada gıda israfı yılı oldu. Birleşmiş Milletler verilerine göre 2022'de günde 1 milyardan fazla gıda çöpe gitti. Uzmanlar "ramazan ayı, bereket ayı" dedi ve uyarıyor.

Son Güncelleme:

Dünyanın 3’te 1’i açlıkla boğuşuyor. 783 milyon insan hayatını gda güvensizliği içinde sürdürüyor. Ama buna rağmen BM’den yapılan açıklamaya göre, 2022 yılında günde 1 milyardan fazla öğün çöpe gitti. Ve gitmeye devam ediyor. İsrafın önüne geçmek için yapılacaklar aslında belli. En başında da eğitim geliyor.

Ramazan ayı bereket ayı demek. Dışarıda oruç açmak için rezervasyonlar yaptırılıyor. Ama dikkat edilmesi gerek bir konu var, o da tabii ki bu önemli ayda, israfın önüne geçmek. İsrafın önüne geçmek için bazı işletmeler iftar menüleri için şimdiden önlem almaya başladı. İşletmeler önlem alsa da bireysel tedbirler hayata geçirilmeden yeterli olmuyor. İşin uzmanları örneğin diyor, iftara gittiğinizde artan yemeği paket yaptırın. Böylelikle dışarıda ihtiyacı olan birine verebilirsiniz. Böylece hem israfın önüne geçilebilir, hem de ihtiyacı olan birine yardım edilebilir. Tabii alışveriş de önemli. Her şey ihtiyaç olduğu kadar alınmalı.

5 kişinin yaralandığı kazada şok detay! İptal edildiği ortaya çıktı Kırsalda yılan ısırdı, askeri helikopterle götürdüler! Yerlerini belirtmek için... Yavuz Sultan Selim'in bahar geleneği yaşatılmaya devam ediyor: Şifa niyetiyle saçtılar Şırnak'ta eğlence dolu anlar: Gökyüzü rengarenk uçurtmalarla süslendi Kaçak avcılığa geçit yok! Sahil Güvenlik ekipleri yine yakaladı Birleşik Arap Emirlikleri'nden dünyada görülmemiş organizasyon! Son teknoloji kullanılıyor