Bilmeden domuz eti yemek günah mı?

Tarım ve Orman Bakanlığı gıda sahtekarlarını ifşa etmeye devam ediyor. Yayımlanan listeye bir firma girdi ki Türkiye'nin gündemini değiştirdi. Restorandan da açıklama geldi. Ürünlerinde domuz eti tespit edilmesi hakkında "firmamızın ilgisi olmadan bulaşmıştır" denildi.

Son Güncelleme:

Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesini yayımladı. Listedeki bir isim infial yarattı.

İddiaya göre ünlü restoran zincirindeki pişmiş köfte ve dana eti dönerinde domuz eti tespit edildi. Restoran yetkililerinin ise konuyu mahkemeye taşıyarak yürütmeyi durdurma kararı aldığı ve firmanın taklit/tağşiş listesinde adının açıklanmasını engellediği ileri sürüldü.

Tepkilerin odağındaki restoran zinciri ise konuyla ilgili "firmamızın ilgisi olmadan bulaşmış olabilir. Ürünlerimizde domuz eti kullanılmamıştır" şeklinde açıklama yaptı.

Ancak vatandaş tatmin olmadı. Peki İslami boyutuyla ilahiyatçılar ne söylüyor? İslam dinine göre bilmeden domuz eti yemek günah mı?

 "Aldatma ve tağşiş yoluyla herhangi bir günah işlemek bilmeden domuz eti yemek vs benzer yanlış davranışlarda bulunmak kişiyi Allah katında sorumlu yapmaz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan'da Sabancı Vakfı, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü'ne özel film hazırladı Tartıştığı tır şoförüne yetişmek için aracının üzerine çıkarak kavga etti Yere çöp atanların ifşalandığı Bolu’da, ceza almaktan kıl payı kurtulan genç Öfkelendi, müdür odasına balyozla dalıp masayı parçaladı Eşi gözaltına alınan kadından polise, "Yolarım seni, parça pinçik ederim"