"Bilime inanan babam rehberimdi" Yerle bir olan Antakya'da, yaptığı 15 binadan biri bile yıkılmadı

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin yerle yeksan ettiği Hatay'da Ergüvenoğlu ailesinin yaptığı 3 kamu binası ile 12 apartmandan bir tanesi bile yıkılmadı. İnşaat mühendisi Mustafa Ergüvenoğlu, prosedürlere uyduklarını ifade ederek, ''Bilime inanan babam rehberimdi.'' dedi.

Son Güncelleme:

Hatay, Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremde, en büyük yıkımın ve can kaybının yaşandığı kentler arasında yer aldı. Şehirdeki yapıların neredeyse tamamı ya yıkıldı, ya da ağır hasar aldı. Ağır hasar alan bazı yapılar ise Defne merkezli 6.4 büyüklüğündeki son depremde yerle bir oldu.

12 apartman ve 3 kamu binası inşa eden Mustafa Ergüvenoğlu'nun yapıları ise sapa sağlam ayakta kaldı. 

NTV'den Melike Şahin'in özel haberine göre inşaat mühendisi Mustafa Ergüvenoğlu, ''Kullandığımız demirleri bile kendim tek tek saydım. Betonlarım bozuksa o betonu gönderdim. Sonuçta ben bunu parayla satın alıyordum.'' dedi. 

''BİLİME İNANAN BABAM, REHBERİMDİ''

Ergüvenoğlu ailesinin ilkini 2004’te yaptığı 3 kamu binası ile 12 apartman yıkılmayan yapılar arasında yer aldı. Bu binalarda deprem nedeniyle tek bir can kaybı yaşanmadı. O binaların müteahhidi inşaat mühendisi olan Mustafa Ergüvenoğlu, ''Bilime inanan babam en büyük rehberimdi.'' diyerek şu açıklamalarda bulundu:

''Yaptığımız tüm inşaatların başında eksik bir şey olmasın diye bekledik. Belki çok klasik olacak ama babam hep bize ‘Okumak zorunda değilsiniz, bir belediyenin temizlik işçisi de olabilirsiniz ancak bir sokağı temizlediğinizde tek bir çöp bırakmayacak şekilde yapın.' derdi.''

Hatay’da meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremde de bu binalar başarılı bir sınav verdi.

''HER BİNANIN BAŞINDA KENDİM DURMAYA ÇALIŞTIM''

Sadece 75. Yıl Bulvarı’ndaki Yüksel Apartmanı hasar gördü. Ancak yıkılmadığı için can kaybı yaşanmadı.

Ergüvenoğlu, ''Yaptırdığımız her binanın başında kendim durmaya özen gösterdim. Eğer ben yoksam bile mutlaka bir teknik personelim başlarında bulundu. Bundan dolayı, ilk başta beni tanımayan ustalarım ve taşeronlarım bana ‘Biz dışardan sizin için uyuz bir insan olduğunuzu duyduk’ diyorlardı. Bunun yanı sıra üniversite hocalarımızdan da çok şey öğrendim. Can kaybının olmamasında hepsinin payı var.'' diye konuştu.

Kaynak: Diğer

Sonraki Haber