Bekir Pakdemirli kimdir? Eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin biyografisi

Bekir Pakdemirli, 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı sisteminin başlamasıyla yeni kabine ile birlikte Tarım ve Orman Bakanı olarak göreve atanmıştı. 4 Mart 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli görevden affını istedi. Peki, Bekir Pakdemirli kimdir?

Son Güncelleme:

Bekir Pakdemirli, çalışma hayatı süresince gıda, teknoloji ve otomotiv sektörlerinde serbest girişimcilik yaptı. Çeşitli şirketlerin kuruluşunda bulundu ve bir kısmının da yöneticilik pozisyonunda bulundu. 2018 senesinde Tarım ve Orman Bakanı olarak göreve başlayan Bekir Pakdemirli Resmi Gazete kararına göre görevinden ayrılmış durumda. Peki, Bekir Pakdemirli kimdir? İşte Eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli hayatı...

BEKİR PAKDEMİRLİ KİMDİR?

Bekir Pakdemirli 1973 senesinde İzmir'de dünyaya geldi. Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından, Başkent Üniversitesi'nde işletme yüksek lisansı, Celal Bayar Üniversitesi İktisat Bölümü'nde doktora çalışmalarına devam etti.

Gıda, tarım, hayvancılık, teknoloji ve otomotiv alanında serbest girişimcilik yaptı. Çeşitli şirketlerin kuruluşunda ve yönetiminde yer aldı. Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan bir firmada ve halka açık bir gıda firmasında da genel müdürlük görevlerini gerçekleştirdi. Uluslararası bir gıda şirketinde olan üst düzey yöneticilik görevinden sonra, yine aynı şirkette danışmanlık gerçekleştirdi.

Turkcell, BİM ve AlBaraka Katılım Bankası'nda yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu.

Deniz kaptanlığı, pilotluk ve amatör telsizcilik hobileri vardır.

İngilizce bilmektedir.

Evli ve dört çocuk sahibidir.

BEKİR PAKDEMİRLİ SİYASİ KARİYERİ

10 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Tarım ve Orman Bakanı olarak atandı. 10 Temmuz 2018 tarihinden itibaren bulunmuş olduğu Tarım ve Orman Bakanı görevinden 4 Mart 2022 tarihinde ayrılmıştır.

Sonraki Haber