Bayrampaşa Belediyesi'ne ait tesislerde İsrail menşeli ürünlerin satışı yasaklandı

İsrail'in Gazze işgalini protesto etmek amacıyla Bayrampaşa Belediyesi'ne ait sosyal tesislerde İsrail menşeli ürünlerin satışı yasaklandı. 

Son Güncelleme:

Gazze’ye saldırılarını sürdüren İsrail’i protesto etmek amacıyla Bayrampaşa Belediyesi’ne ait sosyal tesislerde İsrail menşeli ürünlerin satışı ve dağıtımı yasaklandı.

İsrail'in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne saldırılarında çoğunluğu çocuk ve kadın binlerce insan yaşamını yitirdi. İsrail’i protesto etmek amacıyla İsrail menşeli ürünlerin satışına karşı boykot kampanyasına Bayrampaşa Belediyesi de katıldı. Belediyeye ait sosyal tesislerde İsrail menşeli ürünlerin satılmaması ve dağıtılmaması yönünde karar alındı.

''FİLİSTİN'İN YANINDAYIZ''

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Filistin’de savaş suçu işleyen ve soykırım yapan terör devleti İsrail’in ürünleri sosyal tesislerimizde satılmamaktadır. Filistinli kardeşlerimizin canına, malına ve toprağına kasteden siyonistlere destek olan tüm ürün ve hizmetleri boykot ediyoruz. Daima Filistin’in yanındayız” ifadelerine yer verdi.

GUTERRES: GAZZE'DEKİ KABUS İNSANİ BİR KRİZDEN ÇOK DAHA FAZLASIDIR

Guterres, "Gazze'deki kabus insani bir krizden çok daha fazlasıdır." ifadesini kullanarak, Gazze'de yaşananların insanlık krizi olduğunu vurguladı.

Şiddetlenen çatışmanın pek çok masum hayatı yok ettiğini dile getiren Guterres, "İsrail Savunma Kuvvetleri'nin kara operasyonları ve devam eden bombardımanı, sivilleri, hastaneleri, mülteci kamplarını, camileri, kiliseleri ve sığınaklar da dahil olmak üzere BM tesislerini vuruyor." dedi.

Guterres, hiç kimsenin güvende olmadığının altını çizerek, uluslararası insancıl hukukun açık ihlallerinden derin endişe duyduğunu dile getirdi.

BM Genel Sekreteri, "Her gün kız ve erkek çocuklarının öldürüldüğü, yaralandığı Gazze, çocuklar için mezarlığa dönüştü." diye konuştu.

Guterres, dört haftalık bir sürede en az otuz yıldır herhangi bir çatışmada öldürülenden daha fazla gazetecinin öldürüldüğünü söyledi.

Ortaya çıkan felaketin, insani ateşkes ihtiyacını her geçen saat daha da acil hale getirdiğini vurgulayan Guterres, uluslararası toplumun, insanlık dışı kolektif acıyı durdurmak ve Gazze'ye insani yardımı önemli ölçüde artırmak gibi acil ve temel bir sorumlulukla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Guterres, BM ve ortaklarının, Gazze, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki 2,7 milyon kişi için 1,2 milyar dolarlık insani yardım çağrısı başlattığını duyurdu.

Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze'ye ulaştırılan "yardım damlasının ihtiyaç okyanusunu" karşılamadığını dile getiren Guterres, geçtiğimiz iki hafta içinde Gazze'ye insani yardım taşıyan sadece 400'den biraz fazla kamyonun giriş yaptığını, 7 Ekim'den önce ise bu sayının günde 500 olduğunu kaydetti.

Guterres, Gazze'ye ulaştırılan yardımlara yakıtın dahil olmadığını hatırlatarak, yakıt olmadan yeni doğmuş bebekler ile yaşam destek ünitesindeki hastaların ölümle baş başa bırakıldığını söyledi.

Gazze'de su krizinin de yaşandığını ifade eden Guterres, kanalizasyonların patlayıp hastalık yayabileceğini vurguladı.

Kaynak: İHA

Sonraki Haber