Başkent Ankara'yı sağanak yağış vurdu! Cadde ve sokaklar göle döndü

Ankara Valiliği, kent genelinde sağanak yağış uyarısında bulunmuştu. Akşam saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak yağışla beraber cadde ve sokaklar göle döndü. Ankara Valisi Vasip Şahin, can kaybının olmadığını belirtirken, 1300 su baskını ihbarı geldiğini duyurdu.

Son Güncelleme:

Uyarının ardından etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Akşam saatlerinde başlayan yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Yağış, trafikte ilerlemeye çalışan araçlar zor anlar yaşadı.

Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, kapalı alanlarda yağmurun durmasını bekledi. Elmadağ, Keçiören, Çankaya ve Yenimahalle ilçelerinde yollarda su birikintileri oluştu.

ANKARA VALİSİ ŞAHİN: CAN KAYBI BULUNMAMAKTA

Haber Global canlı yayınına bağlanan Ankara Valisi Vasip Şahin, ''En büyük tesellimiz can kaybının olmaması. Yağışın en çok etkili olduğu ilçe Yenimahalle. Çok sayıda ekip sahada canla başla çalışıyor.'' ifadelerini kullanırken, Ankaralıları dikkatli olmaları hususunda uyardı.

Vali Şahin, ''Şu ana kadar 1330 su baskını ihbarı geldi. Birkaç gündür yağış ikazı yapıyoruz, yarın da Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen bilgiye göre, vatandaşlarımızdan dikkatli olmalarını rica ediyoruz. Yarın da önlemlerimiz artarak devam edecek, takviye ekiplerimiz mutlaka olacak.'' dedi.

ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN UYARI

Ankara Emniyet Müdürlüğü, şiddetli sağanak yağış sonrasında ulaşıma kapanan yolları duyurdu.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Bugün kentimiz genelinde etkili olan kuvvetli sağanak yağış nedeniyle; Akay Tünel, DSİ Genel Müdürlüğü önündeki tünel, Milli Kütüphane önündeki tünel, Melike Hatun Camii'nin önü, Gazi Üniversitesi Teknik Okullarının önündeki tünel, Ulaştırma Kavşağı Tünel, Talatpaşa Bulvarı Tren Garı önündeki tünel, Celal Bayar Bulvarı Tünel, İstanbul Yolu Çiftlik Kavşağı Tünel, Podyum AVM önündeki tünel ulaşıma tünel ulaşıma kapanmıştır. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için yan varyantları kullanmaları, dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

BAZI BÖLGELERDE TEDBİR AMAÇLI ELEKTRİK KESİNTİSİ

EGO Genel Müdürlüğü, başkentteki şiddetli yağışın ardından bazı bölgelerde tedbir amaçlı elektrik kesintisi uygulandığını bildirdi.

EGO Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ankara'da meydana gelen kuvvetli yağış nedeniyle bazı metro hatlarında su seviyesi artmış ve bu bölgelerdeki enerji tedbiren kesilmiştir. Aşırı yağıştan kaynaklanan olumsuz etkilere karşı yolcularımızın yaşadığı mağduriyeti hızlıca çözümlemek için tüm ekiplerimiz görevleri başındadır."

Sonraki Haber