İstanbul'un iki ilçesinde su kesintisi

İstanbul'da Başakşehir ve Esenyurt ilçelerindeki Bahçeşehir 1. ve 2. kısım mahalleleri ile  Esenkent Mahallesi'nde planlı su kesintisi yapılacağı duyuruldu. 

Son Güncelleme:

İstanbul'da Başakşehir ve Esenyurt ilçelerinin bazı mahallerinde yarın ve pazar günü su kesintisi gerçekleştirilecek.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSKİ) Twitter hesabından iki ilçenin bazı bölgelerinde yapılacak su kesintisiyle ilgili paylaşım yapıldı.

Paylaşımda, Bahçeşehir 2. Kısım Mahallesi, Esenkent-Bahçeşehir Yolu Caddesi'nde isale hattında zorunlu bağlantı çalışmaları yapılacağı belirtilerek, "30 Ocak 2021 Cumartesi günü 22.00 ile 31 Ocak 2021 Pazar 06.00 saatleri arasında, Başakşehir ilçesi, Bahçeşehir 1. ve 2. kısım mahalleleri, Esenyurt ilçesi, Esenkent Mahallesi'nde programlı su kesintisi uygulanacaktır. Sabır ve anlayışınız için teşekkür eder, bilgilerinize sunarız." ifadesi kullanıldı.

İSKİ DUYURDU: BARAJLARDAKİ DOLULUK ORANI YÜKSELİYOR

Öte yandan, İstanbul'da barajların genel doluluk oranı, son yağışlar ile birlikte yüzde 38,29'a yükseldi. Su seviyesinin yüzde 50,06'ya yükseldiği Alibeyköy Barajı'ndaki Mağlova Kemeri'nde de suların kemer ayaklarına kadar geldiği görüldü.

İstanbul'da baraj doluluk oranı 9 Ocak'ta yüzde 19,16'a kadar düşmüştü. Bu tarihten itibaren etkili olan kar ve yağmur, barajlara yaradı. Son yağışlar ile birlikte İstanbul'da barajların genel doluluk oranı, yüzde 38,29'a çıktı.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber