Barış Pınarı Harekatı'nda 7'nci gün!

Barış Pınarı Harekatı 7. gününde tüm hızıyla devam ediyor. Şu ana kadar 611 terörist etkisiz hale getirildi. Terör örgütünün bölgeden kaçabilmek için her yolu denedikleri tespit edilirken Tel Abyad'da ise çok sayıda silah ele geçirildi.

Son Güncelleme:

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla TSK tarafından Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlatılan ve Suriye Milli Ordusu (SMO) askerlerince desteklenen Barış Pınarı Harekatı devam ediyor.

Barış Pınarı Harekatı'nda şu ana kadar Tel Abyad ve Resulayn ilçe merkezi, 1 belde ve onlarca köy, terör örgütü YPG/PKK'dan kurtarıldı. Son olarak Tel Abyad'daki Halil Yusuf köyü ile Resulayn'daki Menacir ve Ahras köyleri terörden temizlendi.

Harekatın  bir haftası geride kalırken operasyonlar, Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinin kırsal kesimlerinde sürüyor,  zaman zaman çatışmalar yaşanıyor.

Öte yandan gözler Fırat'ın batısındaki Münbiç'e çevrildi. Bordo bereli timleriyle çok sayıda komando, Münbiç kırsalına takviye olarak gönderilirken, bölgede tank ve zırhlı araç hareketliliği yaşanıyor. Münbiç'e giden takviye güçler arasında nehir geçmeye yarayan seyyar köprüler de bulunuyor.  Suriye Milli Ordusu’na bağlı güçler de Münbiç sınırında konuşlanmaya başladı. 

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI SICAK BÖLGEDEKİ TÜNELLERİ GÖRÜNTÜLEDİ

Rasulayn ve Tel Abyad ilçe merkezleri ile köy ve mezralarında; arama-tarama ve mayın/EYP temizleme çalışmaları devam ediyor.

ABD MÜNBİÇ'TEN ÇEKİLDİĞİNİ AÇIKLADI

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun Sözcüsü Albay Myles B. Caggins, koalisyon güçlerinin Suriye'nin Münbiç kentinden çekildiğini duyurdu.

Sözcü Caggins, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Koalisyon güçleri Suriye'nin kuzeydoğusundan bilinçli çekilme faaliyeti yürütüyor. Münbiç'ten çıktık." ifadelerini kullandı.

TERÖRİSTLER SİVİL KIYAFETLERLE BÖLGEYİ TERK EDİYOR

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Resulayn ve Tel Abyad'ın kontrol altına alındığı harekatta, terör örgütünün bölgeden kaçabilmek için her yolu denedikleri tespit edildi. Terör örgütünün bölgedeki sözde alay sorumlularının, kendi adamlarını ve silahlarını bırakıp sivillerin arasına karıştıkları ve bölgeyi terk etmeye çalıştıkları belirlendi. 

Ayrıca örgütün, tüm mensuplarına bölgede Arap halkının kullandığı yerel kıyafetleri giymeleri konusunda talimat verdiği tespit edildi.

Uluslararası kuruluşların raporlarında yer alan terör örgütünün kız, erkek ayrımı gözetmeksizin çocuk yaştaki masum insanları silah altına alarak ölüme gönderdiği teslim olan teröristlerin ifadelerinde de yer aldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterindekilere benzer nitelikteki bazı silahlarla sivillere dönük saldırılar düzenleme çabasında olduğu belirtilen teröristlerin böylelikle uluslararası kamuoyunu yanıltmayı amaçladıkları kaydediliyor.


ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Suriye Milli Ordusu (SMO) askerleri, yaklaşık 4,5 yıldır YPG/PKK'nın işgalindeki Tel Abyad ilçesi ve çevresinde teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmata ulaştı.

Bunlar arasında havan mermileri, havan kaideleri ve ayakları, muhtelif ağır silahlara ait yan parçalar, Biksi makineli tüfek mühimmatı, piyade tüfeklerine ait mühimmat, havan mühimmatı ve namlusu olduğu görüldü.


MÜNBİÇ BÖLGESİNDE 2 ŞEHİT, 7 YARALI

Münbiç bölgesinden teröristler tarafından yapılan havan ve topçu ateşi sonucu 2 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı. Milli Savunma Bakanlığı, bölgedeki hedeflere anında karşılık verildiğini ve 15 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

KIZILTEPE'YE HAVAN SALDIRISI

Suriye'de terör örgütü YPG/PKK işgali altındaki bir bölgeden Mardin'in Kızıltepe ilçesinin kırsal Taşlıca Mahallesi'nde sivillerin olduğu noktaya havanlı saldırılar gerçekleştirildi.

Yaralılar bölgeye sevk edilen 112 Acil Servis ekiplerince Mardin'deki hastanelere kaldırıldı.


OBÜSLER HEDEFLERİ VURUYOR

Tel Abyad'ın kırsal bölgelerindeki terör mevzileri ateş altına alındı. Terör hedefleri aralıklarla obüs atışlarıyla vurulurken bölgeden dumanlar yükseliyor.

Meskun mahal operasyonunda, askerlerin tek tek belirlediği patlayıcılar, alınan güvenlik önlemlerinin ardından kontrollü olarak imha ediliyor. Tuzaklanmış patlayıcıların imhası sırasında meydana gelen şiddetli patlama Türkiye tarafından da duyuluyor.


ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 611

Milli Savunma Bakanlığından, Barış Pınarı Harekatı kapsamında etkisiz hale getirilen PKK/PYD-YPG'li terörist sayısının611'e yükseldiği bildirildi. Bakanlığın Twitter hesabından Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin yapılan paylaşımda, şunlar kaydedildi:  "Başarılı şekilde devam eden Barış Pınarı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen toplam PKK/PYD-YPG'li terörist sayısı 611 oldu."

YPG/PKK HAVANLARLA CERABLUS'TAKİ ÇOCUKLARI VURDU  

Teröristlerin, Fırat Nehri'nin doğusundan saat 01.30 sularında ateşlediği havan mermileri, Cerablus'ta sivillerin barındığı bir kampa isabet etti. Saldırıda, 3 çocuk yaralandı. Yaralanan çocuklar, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

YPG/PKK, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde sivillerin yaşam alanlarına daha önce de saldırılar düzenleyerek ölüm ve yaralanmalara neden olmuştu.

Sonraki Haber