Bakan Soylu: Van Gölü'nde 6 kişinin cansız bedeni bulundu, teknede 55-60 kişi olduğu değerlendiriliyor

İçişleri Bakanı Soylu, Van Gölü'nde kaybolan tekneyle ilgili açıklamalarda bulundu. Soylu, şu ana kadar 6 cansız bedenin bulunduğu faciayla ilgili 11 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Soylu, teknede 55-60 kişinin olduğunun değerlendirildiğini söyledi.

Son Güncelleme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Van'daki kayıp tekneye ilişkin, "Teknenin içinde 55- 60 civarında kaçak göçmenin bulunduğuna yönelik bir değerlendirmeye ulaşıldı. 6 kişinin cansız bedenine ulaşıldı" dedi. Bölgeden ihbar bilgisinin geç iletildiğinin altını çizen Soylu, 11 kişinin gözaltında olduğunu, ilgili köyün muhtarının da açığa alındığını bildirdi.

"KARMAŞIK BİLGİLER VERİLDİ"

Soylu,  "Ne kadar karmaşık bilgiler verilmiş olsa da durumu netleştirme hususunda elimizdeki bütün imkanları arama kurtarma açısından seferber edeceğiz" diye konuştu.

Bakan Soylu'nun açıklamaları:

"Teknenin 110-120 metre dipte olduğu tahmin ediliyor. Henüz yeri tespit edilmiş değil. Ankara'dan Row cihazı (su altı görüntüleme cihazı) getirildi. Bir iç gölde ilk kez böyle bir batık arama çalışması gerçekleştirdik.

Teknede 55-60 kaçak göçmenin bulunduğu değerlendiriliyor. Yaklaşık şu anda Medeni Akbaş dahil 11 kişi gözaltında. İlgili köyün muhtarı açığa alındı. Bize iletilen yaklaşık neredeyse 18 saat, bir gün sonra saat 18:00'de, toplam 20 saatlik zaman dilimi farkıyla ihbar yapılıyor. 

Dünyanın, Afganistan, Suriye, Irak ve bu bölgelere olan duyarsızlığı, gelişmiş ülkelerin tutumu bu ülkelerdeki göç hareketliliğini artırıyor. Birazdan biz de olay mahalini hem havadan hem de gölün etrafından görmeye çalışacağız. Buradaki, ne kadar karmaşık bilgiler verilmiş olsa da durumu netleştirme hususunda elimizdeki bütün imkanları arama kurtarma açısından seferber edeceğimizi sizlerin huzurunda ifade etmek istiyorum."

Sonraki Haber