Bakanlar Elazığ'da depreme ilişkin açıklamalarda bulundu

İçişleri Baskanı Süleyman Soylu Elazığ'daki depreme ilişkin açıklamalarda bulundu

Son Güncelleme:

Bakan Soylu'nun açıklamalarından satır başları;

Ekonomik olarak yapabileceğimiz yardımları genel hayata katkı olarak karar alıyoruz. Diğer kurumlarımızın SGK gibi bir takım ertelemeleri mevcut. Taleplere yönelik olarak katkıda bulunabiliriz ama kanunda böyle bir talep yokken, afet bölgesi ilan edilsin demek, biraz siyasi bir yaklaşım oluyor. Afet bölgesi denilen bir yapımız yok. 

Eğer ekstra bir takım meseleler çıkarsa, hem şehirde yaşayan arkadaşlarımız hem kamudaki arkadaşlar talep eder, adımlar atılabilir. 'Afet Bölgesi ilan edilebilir' demek doğru değildir. Toplam 87 milyonluk AFAD'da bağış, Kızılay'a 30 milyon olmak üzere toplam 117 milyon bağış oldu. 

Bir olağanüstü durumla, afetle karşı karşıyayız, muhakkak eksiklerimiz olacak. Jandarma, kızlarımıza, kadınlarımıza ulaşıyor, hayvanlarının iğnesini bile yapıyor. Afetin, depremin arındırılacağı bir sürece çok yakında ulaşacağız. 

Herkese şükranlarımızı iletiyoruz. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Koca'nın açıklamalarından satır başları;

Afete maruz bir bölgesi olan kadim ilçemiz Maden... İki tane acil yıkılacak hasar tespiti yaptık. Elazığ için şu an için 93 yıkık binamız var, 2042 ağır hasarlı binamız var, 1302 orta hasarlı binamız var. Bu deprem, Elazığımızın yapı stoğumuzun yaklaşık yüzde 30'unu etkilemiş durumda.

Malatya'da hasar tespitlerimi yapmıştık. Şehrin hemen hemen her yerinde tehlike arz edilen binaların yıkım sürecine başladık. 54 binanın yıkımı gerçekleştirilmiştir. Mustapaşa'daki binada vefat edenler olmuştu, 300 konut belirlemiştik. Bu alanın riskli bir alan olduğunu tespit etmiştik. 

Sonraki Haber