Bakan Pakdemirli: 11 Kasım'da bir değil iki dünya rekoru kıracağız

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, "Geleceğe Nefes" seferberliğine inanılmaz talep geldi, 13 milyonun üzerinde fidan sahiplendirildi. 11 Kasım'da bir değil iki dünya rekoru kıracağız" dedi.

Son Güncelleme:

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Geleceğe Nefes" sloganıyla 11 Kasım'da gerçekleştirilecek rekor fidan dikme etkinliği öncesi son gelişmelere ilişkin Çırağan Sarayı'nda basın toplantısı düzenledi.

Pakdemirli, "Geleceğe Nefes" seferberliğine inanılmaz talep geldi, 13 milyonun üzerinde fidan sahiplendirildi" dedi. 

"Geleceğe Nefes" kapsamında 9 milyonun üzerinde bireyin sertifika aldığını açıklayan Pakdemirli, "Fidan dikmeyi "memleket meselesi" haline getirdikleri için milletimize teşekkürler, 11 Kasım'da bir değil iki dünya rekoru kıracağız." diye konuştu.

EMİNE ERDOĞAN: DAHA YEŞİL BİR TÜRKİYE İÇİN...

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da kampanyaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu:

Erdoğan; "Daha yeşil bir Türkiye için... Tarım ve Orman Bakanlığının #GeleceğeNefes olsun diyerek başlattığı 11 Kasım’da 11 milyon fidan kampanyasını geleceğimizin korunması için çok anlamlı buluyorum. Tüm vatandaşlarımızı kampanyaya katılmaya ve fidan dikmeye davet ediyorum" dedi.


11 KASIM 11:11 REKORU

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 11 Kasım Ağaçlandırma Seferberliği ilan edildi. Buna göre 11 Kasım günü saat 11:11'de Türkiye'nin tüm illerinde aynı anda 2023 noktada başlayacak seferberlikle, 3 saat içerisinde 11 milyon fidanın toprağa dikilmesi hedefleniyor.

Bunun bir dünya rekoru olacağının da belirtildiği genelgede, 11 Kasım gününün bundan sonra "Milli Ağaçlandırma Günü" olarak kutlanmasına da karar verildi.

Sonraki Haber