Bakan Özhaseki, Japonya'daki Türk imamın anısını anlattı! "Deprem, 8-9 şiddetinde bile olsa evden çıkmayacağız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya'da Tarihi Bakırcılar Çarşısı temel atma töreninde, Japonya'daki Türk imamın ülkedeki ilk günlerinde yakalandığı depremle ilgili bir anısını anlatarak "Deprem, 8-9 şiddetinde bile olsa evden çıkmayacağız" dedi.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da Tarihi Bakırcılar  Çarşısı temel atma törenine katılan Bakan Özhaseki, depreme dayanıklı evler inşa edileceğini söyledi.

Özhaseki, vatandaşlara Türkiye'den Japonya'ya giden imamın depremle ilgili kısa bir anısından da bahsetti. Özhaseki olayı, " İmam efendi Bursa'dan gitmiş bir hafız. Diyor ki geldiğimin ilk haftasında Japonya sallandı. Bizim evde de müthiş bir sarsıntı oldu. Biz nerede olduğumuzu da unuttuk. Hanım ve kızım pijamalarla sokağa atladık. İlk park alanına doğru koştuk. Gittik gece yarısı parkın ortasında bekliyoruz. Sağımızda kimse yok, solumuzda yok. Hiçbir Japon gelmemiş. Bizden başka Allah'ın kulu yok. Utandık. Sonra yavaş yavaş sarsıntı da durunca biz yerimize döndük" şeklinde özetledi. Bu örnekten yola çıkan Özhaseki, Türkiye'de de yapılan sağlam binalar sayesinde vatandaşların, depremin şiddeti 8-9 bile olsa evlerinden çıkmayacağını söyledi.

Kaynak: DHA