Bakan Koca: Koronavirüs salgınının şu anda Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara'da TBMM Sağlık Komisyonu'nda koronavirüs salgınıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Koca, 'Bu salgının şu anda Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek' dedi. Koca, 'ABD'li hasta' iddiasına da yanıt verdi.

Son Güncelleme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Meclis'teki koronavirüs bilgilendirme toplantısında, "Bu salgının şu anda Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek. Şu anda tespit edilmiş koronavirüs vakası yok ancak her an çıkabilir." dedi. 

Bakan Koca'nın açıklamaları: 

Termal kamera ne kadar gösterebilir diye sorulabilir. Haklısınız. Böyle bir durumda yapılması gereken ilk eylemlerden bir tanesi. Yüzde 7-8, 12 oranında gerektiğinde ateş olma durumu tespit edilebilir. Ateşli vakaları erken dönemde yakalamak için önemli. Bizim başladığımız dönemde birçok ülke uygulamadığı gibi, Amerika bir hafta öncesine kadar termal kamera koyalım mı koymayalım mı diye tartıştı.

"BU SALGININ TÜRKİYE'DE OLMA İHTİMALİ ÇOK YÜKSEK"

Bu salgının şu anda Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek. Şu anda tespit edilmiş koronavirüs vakası yok ancak her an çıkabilir. 

Önümüzdeki bir aylık zaman dilimini, özellikle bu anlamda daha farklı geçirmemiz gerekiyor. Daha az temaslı, yurt dışına mümkün mertebe gidilmeyen, mümkün mertebe evde kendisini izole eden ve yaşlılarla özellikle temas içinde olmayan bir dönemi geçirmemiz gerekiyor.

Bu süreçte bu enfeksiyonun dışarıdan geleceğini düşünüyoruz veya gelmiş olduğunu düşünüyoruz. Tespit edemediğimizi söylüyoruz ama bugün yarın tespit etmeyeceğimiz anlamına gelmez.

ABD'YE TÜRKİYE'DEN GİDEN HASTADA KORONAVİRÜS İDDİASI HAKKINDA AÇIKLAMA

Twitter'dan ABD'ye Türkiye'den giden bir kişide koronavirüs tespit edildiği iddiasına yanıt veren Bakan Koca, "ABD vatandaşı 86 yaşındaki kadın hastaya, Türkiye ziyaretinden sonra koronavirüs tanısı konduğu haberi yayıldı. Son 2 haftanın kayıtlarında ABD vatandaşı, 86 yaşında tek kadın vardır. Türkiye’yi ziyaret etmemiştir. 3 Mart’ta İstanbul aktarmalı, Tiran’dan Washington’a gitmiştir" dedi. 

Sonraki Haber