Bakan Ersoy Haber Global'e konuştu: Hedefimiz İstanbul Kültür Yolu Festivali'ni dünya markası haline getirmek

Bugün başlayan Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin 13. durağı olan İstanbul Kültür Yolu Festivali'ne yönelik, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Haber Global'e özel açıklamalarda bulundu. Bakan Ersoy, "Ne mutlu bize ki Kültür Yolu Festivali Türkiye'de artık bir marka oldu. Şimdi hedefimiz onu bir dünya markası haline getirmek. " diye konuştu.

Son Güncelleme:

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin 13. durağı olan İstanbul Kültür Yolu Festivali bugün başladı.

28 Eylül- 06 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek ve şehrin dört bir yanına yayılacak olan festival; sergi, konser, söyleşi, opera ve atölye çalışmalarına ev sahipliği yapacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, festivalle ilgili Haber Global'e özel açıklamalarda bulundu.

"500'DEN FAZLA ETKİNLİK VAR"

Bakan Ersoy'un açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bu yolculuk aslında 4 yıl önce İstanbul'da başlamıştı. İstanbul'dan sonra 5 şehre çıktık. Şimdi 16 şehirle devam ediyoruz. İstanbul daha geniş bir yer olduğu için 103 ayrı noktada etkinlikler gerçekleştiriliyor. 500'den fazla etkinlik var. 

"HEDEFİMİZ FESTİVALİ DÜNYA MARKASI HALİNE GETİRMEK"

Kültür Yolu Festivali'nin amaçlarından birisi de şehirlerin marka yüzü olması, şehirlerimizin tüm dünyada markalaşmasını sağlamak. Ne mutlu bize ki Kültür Yolu Festivali Türkiye'de artık bir marka oldu. Şimdi hedefimiz onu bir dünya markası haline getirmek. Geçen sene Avrupa Festivaller Birliği'ne başvurduk ve kabul edildi.

"KATILIM OLDUKÇA FAZLA"

Festivalin Avrupa'da markalaşmasını sağlayabilmek için bu seneden itibaren uluslararası sanat camiasından sanat kurumlarını ve sanatçıları da festivale davet etmeye başladık. Oldukça fazla katılım var yurt dışından."

Sonraki Haber