Bakan Çavuşoğlu'dan Hertzog'un ziyareti hakkında açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail Cumhurbaşkanı Hertzog'un Türkiye ziyareti ve Ermenistan'la ilişkiler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, Erdoğan'ın sağlık durumu hakkında da konuştu.

Son Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Finlandiyalı mevkidaşı ile görüşmesinin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Çavuşoğlu, İsrail Cumhurbaşkanının Türkiye'ye olası ziyareti hakkında, "Hertzog'un olası ziyareti öncesi özel temsilciler görüşecek. Hertzog'un ziyareti mart başında Antalya'da gerçekleşecek diplomasi forumunda olmayacak" dedi.

Çavuşoğlu, Filistin'le ilgili soruya, "İsrail'le ilişkilerde atılacak adımlar bazı devletler gibi Filistin pahasına olmayacak. Bu konuda en net ülkeyiz" yanıtını verdi.

Ermenistan'la normalleşme süreci sorulan Çavuşoğlu, "Antalya Diplomasi Forumu için Dışişleri Bakanını davet ettik. 2. toplantının Viyana'da olması için mutabık kaldık" dedi.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN SAĞLIĞI İYİ, SESİ ÇOK İYİ GELİYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BAE ziyaretine ilişkin ise Çavuşoğlu şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımızın sağlığı iyi, sesi çok iyi geliyor, negatife dönmesi gerekiyor. BAE ziyareti testlerin sonucuna bağlı olarak gerçekleşecek."

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber