Türkiye'den Türk Bayrağı'nı yırtan Yunan vekile sert tepki

Bakan Çavuşoğlu ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Avrupa Parlamentosu'nda, Yunan milletvekili Ioannis Lagos'un Türk bayrağını yırtmasına çok sert tepki gösterdi.

Son Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Şanlı bayrağımıza uzanan elleri nasıl kırdığımızı, denize nasıl döktüğümüzü en iyi bu ırkçı kafalar bilir. Avrupa’nın şımarık, ırkçı çocukları hadlerini bilsin. Avrupa İslam karşıtlığı ve ırkçılığa artık dur demeli" ifadelerini kullandı.

BİR TEPKİ DE ÇELİK’TEN

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “AP’de bayrağımıza saygısızlık yapan faşist Yunan milletvekili, sadece kendi karaktersizliğini göstermiş oldu. AP, demokrasiyi geliştirmek yerine ırkçılara teslim olursa Avrupa değerlerini yok etmek isteyenlerin adresi haline gelir.” ifadelerinde bulundu.

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) ırkçı Yunan milletvekili Loannis Lagos, Yunan adalarındaki göçmenlerin durumuna ilişkin oturumda Türk Bayrağı'nı yırtmıştı.   Lagos, "Bir tarafta da Türkiye var, her istediğini yapabiliyor. Ülkemize akın akın göçmen geliyor. İşte bu Türk bayrağı, bununla ne yapılır, yırtıp atılır. Artık buna bir son vermeliyiz." diyerek kağıttan yapılmış Türk bayrağını yırtarak büyük bir provokasyona imza atmıştı. 

Buna karşılık, oturumun yöneticisi itidal çağrısında bulunarak bu tür davranışlara müsaade etmeyeceğini ifade etmişti. 


Sonraki Haber