Bakan Akar, ABD Savunma Bakanı Esper ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Akar, ABD Savunma Bakanı Esper ile görüştü. Akar-Esper görüşmesinde Suriye'deki gelişmeler, Fırat'ın doğusundaki Barış Pınarı Harekatı başta olmak üzere savunma ve güvenlik konuları ele alındı.

Son Güncelleme:

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın ikinci gün oturumlarına katılmak üzere geldiği NATO Karargahı'nda ABD Savunma Bakanı  Mark Esper ile görüştü. 

Suriye ile Fırat'ın doğusundaki Barış Pınarı Harekatı başta olmak üzere savunma ve güvenlik konularının ele alındığı görüşmede, NATO ve ikili askeri ilişkiler üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşmede iki Bakan, diyaloğun sürdürülmesi konusunda mutabık kaldı.

ESPER, AKAR’LA GÖRÜŞMENİN DETAYLARINI PAYLAŞTI

NATO’da katıldığı basın toplantısında soruları yanıtlayan ve gündemi değerlendiren ABD Savunma Bakanı Mark Esper, “ABD Suriye’deki IŞİD’lilerin petrol yataklarına ulaşmasını engellemek ve geliri korumak için askeri varlığını güçlendirecek” dedi.

Esper Deyrizor bölgesine bazı mekanize güçlerin ekleneceğini söylerken, bunların Fırat’ın doğusuna konuşlandırılacağını dile getirdi.

Öte yandan Esper, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile yaptığı görüşmenin detaylarını da paylaştı. Esper, Hulusi Akar’ın kendisine, “Türkiye cezaevlerinden kaçan bazı IŞİD’li militanları yakaladı” dediğini basın mensuplarına aktardı.


AKAR, FRANSIZ MEVKİDAŞI PARLY İLE BİR ARAYA GELDİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Fransız mevkidaşı Florence Parly ile bir araya geldi. Görüşmede, Suriye ve Libya başta olmak üzere savunma ve güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Sonraki Haber