Bahçeli: Kim Hatay'a göz dikiyorsa, o gözü oyarız

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. 'Çalınan şehir Hatay' haberine tepki gösteren Bahçeli, "Kim Hatay'a göz dikiyorsa, o gözü oyarız" dedi. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun şehitler tepesi sözlerine de tepki gösterdi.

Son Güncelleme:

MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMM'deki MHP Grup Toplantısı'nda partililere hitap etti. Bahçeli, İdlib'deki gelişmelerle ilgili olarak, "Görev düşsün, silahımı alır cepheye koşarım, nasip olursa şehit olurum." ifadelerini kullandı. Bir haber sitesindeki Hatay haberine tepki gösteren Bahçeli, "Bir Rus haber sitesinde Hatay haber yapılmıştır. Çalınan şehir Hatay diye haber yapılmaktadır. Kim Hatay'a göz dikiyorsa, o gözü oyarız, kim el uzatıyorsa o eli kökünden keseriz" diye konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Bizim iktidarımızda şehitler tepesi boş kalacak" açıklamasına yanıt veren Bahçeli, "Şehidi bilmez, milleti tanımaz. Vay gafil vay, demek şehitler tepesini boş tutacaksın. Sayın Kılıçdaroğlu bu sözü söylerken hiç mi gocunmadın. Şehitler tepesi boş durunca, zalimler yurdumuzun tepelerine musallat olur, bunu da mı kavrayamadın?" ifadelerini kullandı. 

Bahçeli'nin açıklamaları:

Şehitler tarihimizin kilit taşlarıdır. Şehit zamanın şahidi, milli varlığımızın şahikasıdır. İdlib'de 27 Şubat'ta yaşanan şehadetler milletimizi derinden yaralamıştır. Esad ve ahlaksız destekçileri kanımızı dökmüştür. Kurt kışı geçirir geçirmesine ama yediği ayazı unutmaz. İdlib'de konuşlu TSK unsurlarına önce karadan roket ve top mermileri ile saldırı düzenlenmiştir. Hemen arkasından hava bombardımanı başlamış rejim uçakları ve destekçileri askerlerimizin olduğu binayı hedef almıştır. Enkazın altına kalan evlatlarımıza yardım etmek isteyen askerlerimiz bir başka binaya sığınmışlar burası da ateş altına alınmıştır. Bu alçak saldırının içinde Suriye vardır, İran vardır. Niyazım odur ki, şehadetleri mübarek olsun, Türk Milleti'nin ahı tutsun.

Karanlık emel sahipleri bilmelidir ki, dirimiz asker, vurulanımız şehittir. Onların dirisi kalleş vurulanı ise leştir. Türk Milleti'ne meydan okuyan kim varsa dökülen kanlarda boğulmaya sonuna kadar mahkumdur. Erkekten kadınına, gencinden yaşlısına aziz milletimizin her mensubu metindir, merttir. Hiçbir hain emel Türk Milleti'ni pes ettiremez. Hiçbir zalim Türkiye'ye kanlı dişlerini geçiremez. 

Kurulmuş ve kudurmuş Esad hayranları hele bir söyleyin, bu kutlu vatan bölünebilir mi? Ne ezan susar, ne bayrak iner, ne de vatan bölünür. 

Şehitlik mertebesi ulaşılacak en yüksek mertebedir. Asırlardır şehitlerimizin anaları, babaları, eşleri, çocukları göz yaşı dökerken ağızlarından tereddütsüz bir tek cümle dökülmüştür; Vatan sağolsun. 

Görev düşsün, silahımı alır cepheye koşarım, nasip olursa şehit olurum.

İdlib saldırısından sonra Türkiye Bahar Kalkanı Harekatı'nı başlatmıştır. Suriye'ye karşı Türk'ün 'Bahar Kalkanı' sınırlarımıza set çekmiştir. Sorulacak hesabımız vardır. Sınırları kalbura dönmüş, güvenlik duvarları aşınmış bir devletin egemenlik hakları çiğnenmiştir. Devlet demek egemenlik demektir. İdlib, Hatay'ın dibindedir. İdlib'den geri çekilirsek eninde sonunda Hatay'dan olmamız kaçınılmazdır. Evimizin önü yanarken omuz silkersek milli onurumuzdan mahrum kalırız. Tarih bize diyor ki, komşu ülkelerde önü alınmamış krizler bir virüs gibi yayılıp eninde sonunda ülkemize bulaşacaktır. 


"KİM HATAY'A GÖZ DİKİYORSA, O GÖZÜ OYARIZ"


Bir Rus haber sitesinde Hatay haber yapılmıştır. Çalınan şehir Hatay diye haber yapılmaktadır. Kim Hatay'a göz dikiyorsa, o gözü oyarız, kim el uzatıyorsa o eli kökünden keseriz. Tartışmaya açmak, Hatay üzerinde kuşkular uyandırmak, cinayettir, ihanettir. 

Hem içimizdeki hem çevremizdeki gelişmelere dikiz aynasından, kozmopolit prizmadan bakmayız, bakamayız. Sayın Kılıçdaroğlu, anlıyor musun niye İdlib'deyiz, niye Suriye'deyiz, niye Libya'dayız? Bizi duymuyorsan bari Atatürk'ü duy. Bugün İdlib'de Rusya ikili oynamaktadır, İran arkadan dolaşıp ateş etmektedir. 5 Mart 2020'de sayın Cumhurbaşkanımız ile Putin'in yapacağı görüşme kritiktir. İdlib'e Türkiye'nin 12, Rusya'nın 10, İran'ın da 7 gözlem noktası vardır. Saldırıya uğrayan, şehit veren Türkiye'dir. 

Putin, Rusya'nın kimse ile savaşa hazırlanmadığını söyleme gereği hissetmiştir. Putin ne derse desin, kahramanlarımızın bölgede kasıtlı olarak hedef alındığı barizdir. Bilgi verilmesine rağmen Moskova yönetimi inkar etmiştir. Rusya'nın operasyonda savaş uçaklarının bulunmadığı açıklamasına rağmen gerçekler başka şeyi söylemektedir. 27 Şubat'ta rejim uçakları arasında bal gibi Rus uçakları da vardı. 

Rusya'nın sıcak denizlere inme planı tarihi bir hedeftir. Gizli ajandanın sayfaları birer birer aralanmıştır. 

Esad'ın son kullanma tarihi bittiğinde fişini önce Putin çekecektir. Bunun için Esed topraklarını Rusya'ya hibe etmiştir. 

Türk ordusu soluğu Şam'da almalı, zalim Esed'in kafasına çuvalı geçirmelidir. Eğer biz gitmezsek bir gün mutlaka onlar gelecek, vatana millete kast edecekler.  

Kan ve bal kokusu bir ayıyı çılgına çevirecek, zincirlerinden kopuşuna neden olacaktır. Hodri meydan... Ayı gelirse gelsin, göreceği sadece bozkurt ruhunun dirilişi ve kahramanlığıdır. 


İDLİB İÇİN MHP'NİN ÖNERİLERİ

Rusya zorba politikalarını gözden geçirmeli, Astana ve Soçi ilkelerine kesinlikle bağlı kalmalıdır. Türkiye’nin 30-35 km derinliğinde bir güvenli bölge oluşturmasına destek verilmelidir.  27 Şubat katliamından dolayı Türkiye’ye özür ve tazminat konusu gündeme getirilmelidir.   Esad unsurları gözlem noktalarımızın gerisine derhal ve önşartsız çekilmelidir. 

KILIÇDAROĞLU'NA 'ŞEHİTLER TEPESİ' TEPKİSİ


CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve yeminli Esad sözcüleri İdlib'deki mücadeleden rahatsızdır. Bir kez olsun şehitlerimizin katillerine tepki gösterin. Bizim duruşumuz Türk Milleti'nin duruşudur. Her şart altında dik dururuz. Şehitlerimizin acısı bile CHP yönetimini terbiye etmemiştir. Türkiye varlık mücadelesi verirken CHP'li sözcüler siyasi sorumlu peşine düşmüşlerdir. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu diyor ki, 'Millet İttifakı iktidarında şehitler tepesi boş kalacaktır'. Şehidi bilmez, milleti tanımaz. Vay gafil vay, demek şehitler tepesini boş tutacaksın. Sayın Kılıçdaroğlu bu sözü söylerken hiç mi gocunmadın. Şehitler tepesi boş durunca, zalimler yurdumuzun tepelerine musallat olur, bunu da mı kavrayamadın? Sayın Kılıçdaroğlu, senin gibilere rağmen şehitler tepesi hiçbir zaman boş kalmadı, boş da kalmayacak. Kılıçdaroğlu, sen Suriye'nin muhalefet partisi değilsin. Esad'ın yancısı, rejimin kuklacısı değilsin. CHP'ye oy vermiş kardeşlerimize ihanet etme. 'Ne işimiz var İdlib'de?' sorularını soranlar kötü konuşmayın. Yüzünüz kızarmıyorsa bari milletten utanın, olmadı Allah'tan korkun. 

Sonraki Haber