Bağcılar'da doğal gaz borusunu kesip patlamaya sebep olan sanık ağır cezada yargılanacak

Bağcılar'da evdeki camları bantlayarak hava çıkışını engelledikten sonra, doğalgaz borusunu kesip patlamaya neden tutuklu sanık Murat Çakıcı'nın dosyası, 'olası kastla öldürmeye teşebbüs etme' suçundan yargılanmak üzere ağır ceza mahkemesine gönderildi. Çakıcı, 'Aileme ders vermek için yaptım' dedi.

Son Güncelleme:

14 Kasım 2021 tarihinde Barbaros Mahallesi 203 Sokak'ta bulunan 4 katlı binanın 4. katında patlama meydana geldi. Yapılan araştırmalarda, ev sahibinin oğlu Murat Çakıcı'nın mutfağa giden doğalgazı açtıktan sonra, boruyu kestiği, kapıları ve pencereleri kapatarak evden ayrıldığı ortaya çıktı.

Bakırköy 30. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Murat Çakıcı bulunduğu cezaevinden getirildi. Duruşmada taraf avukatları hazır bulundu.

Sanık Çakıcı savunmasında, suçlamaları kabul etmediğini ve aile bireyleriyle arası iyi olmadığı için kendisine iftira atıldığını söyledi.

Sonrasında sanık Çakıcı, olayı itiraf etmek istediğini belirterek, 'Ben evi patlattım, doğrudur. Düzenek yoktur. Aileme ve komşulara kızdığım için böyle yaptım. Onlara ders vermek için yaptım. Ayrıca binada kimse yoktu. Dışarısı da sakindi. Bu sebeple patlamayı yaptım. Kimseye zarar vermek istemedim. Amacım sadece daireyi yakmaktı.' ifadelerini kullandı.

Sanık Murat Çakıcı'nın babası Cengiz Çakıcı, patlamadan sonra eve gittiğinde kapı ve camlarda bant izi gördüğünü belirterek, 'Doğal gaz borusunun da kesik olduğunu gördüm. Özellikle patlama yapılması için uğraşılmış olduğunu bunlardan anladım. Bunu yapsa yapsa oğlum Murat yapar. Başka hasmımız yoktur.' dedi.

Sanık Çakıcı'nın annesi Kıymet Çakıcı da arasının iyi olmadığı oğlunun kendisini uyuşturucu parası vermesi için sıkıştırdığını anlattı.

Hakim, sanık Murat Çakıcı hakkında 'yakıcı ve patlayıcı madde kullanarak mala zarar verme' suçundan dava açıldığını hatırlattı.

Sanığın eyleminin, 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası öngören 'olası kastla öldürmeye teşebbüs etme' suçu kapsamında kalma olasılığını dikkate alan hakim, dosyanın görevsizlikle ağır ceza mahkemesine gönderilmesine karar verdi.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Bağcılar'da 14 Kasım 2021'de sanık Murat Çakıcı'nın daire içerisindeki doğal gaz borusunu kesmek ve pencereleri bantlayarak evden hava çıkışını engellemek suretiyle düzenek kurduğu, apartman içerisinde patlamaya sebebiyet verdiği ve bir kısım mağdurların dairelerinde maddi zarar meydana geldiği belirtiliyor.

İddianamede, sanığın 'yakıcı ve patlayıcı madde kullanarak mala zarar verme' suçundan 9 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Kaynak: AA

Sonraki Haber