Ayvalık'ta fırtına denizi taşırdı, balıkçı tekneleri böyle battı!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde şiddetli yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi.

Son Güncelleme:

İlçede güney yönlerden saatte 50 ila 75 kilometre olan rüzgarın hızı zaman zaman ani ataklarla 100 kilometreye ulaştı.

Sağanağın da etkili olduğu Ayvalık'ta, sahil şeridindeki küçük balıkçı teknelerinden bazıları battı. İlçe merkezindeki Yunus Emre Parkı rıhtımı başta olmak üzere Cunda Adası ile ilçe merkezini birbirine bağlayan Gönül Yolu Köprüsü ve Sahilkent Mahallesi sahil şeridinde batan küçük balıkçı tekneleri, Ayvalık Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince iş makineleriyle karaya çıkarılarak parçalanmaktan kurtarıldı.

Ekili alanlarda zarara, bazı reklam panolarının devrilmesine de yol açan fırtına ve şiddetli yağış yüzünden deniz taşarak sahil bandındaki yollarda araç trafiğini aksattı.
İlçenin kırsal mahallelerinden Akçapınar'da bir caminin minaresinin külahı yerinden oynayarak yana doğru kaydı.

Ağaçları da deviren fırtına sırasında, enerji dağıtımının yapıldığı merkeze yıldırım isabet etmesi nedeniyle bazı mahallelere uzun süre elektrik verilemedi.
Yaşanan olumsuzlukların giderilmesi için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (BASKİ), Ayvalık Belediyesi, polis ve jandarma ekiplerince başlatılan çalışmalar sürüyor.

BALIKESİR

Balıkesir, Türkiye'nin Marmara Bölgesi'nde yer alan bir ildir. Hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile ön plana çıkan bir şehirdir. 

Balıkesir, Marmara Bölgesi'nin Güney Marmara Bölümü'nde yer alır. Ege Denizi'ne kıyısı vardır. Çanakkale Boğazı'na yaklaşık olarak 150 km uzaklıktadır.

Balıkesir, tarihi boyunca Lidyalılar, Persler, Makedonyalılar, Roma İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğu gibi çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır.

Balıkesir'de birçok tarihi ve turistik yer bulunmaktadır. Cunda Adası, Ayvalık, Gönen Kaplıcaları, Manyas Kuş Cenneti, Troya Antik Kenti'nin sınırları içinde yer alan Parion Antik Kenti bunlardan sadece birkaçıdır.

Şehir merkezinde yer alan Balıkesir Kalesi, tarihi geçmişiyle ziyaretçilere açıktır. Kale, Osmanlı döneminden kalma bir yapıdır.

Balıkesir, doğal güzellikleriyle de ünlüdür. Kaz Dağları (Ida Dağları), Madra Dağları, Susurluk Çayı ve Manyas Gölü gibi doğal alanlar şehirde keşfedilecek yerler arasındadır.

Balıkesir mutfağı, yöresel lezzetleriyle tanınır. Zeytinyağlılar, keşkek, Bandırma tavası, siron gibi yöresel yemekler damak zevkine hitap eder.

Balıkesir'e ulaşım karayolu ve demiryolu ile sağlanabilir. Ayrıca şehre İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerden iç hat uçuşları da bulunmaktadır.

Balıkesir, önemli bir eğitim ve kültür merkezidir. Balıkesir Üniversitesi şehirdeki önemli eğitim kurumlarından biridir.

Balıkesir, tarihi ve kültürel zenginlikleri, doğal güzellikleri ve yöresel lezzetleriyle öne çıkan bir şehirdir.

Kaynak: İHA

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mersin'de şarkı söyledi HİSAR-O hava ve füze savunma sistemi hedefi tam isabetle vurdu Uludağ'da kayak yaparken çarpıştılar: 2 yaralı  Denizlerden 5 yılda 245 bin ton çöp toplandı 17.700 liralık haşlanmış yumurta sosyal medyayı salladı Balat’taki cinayetin yeni görüntüleri ortaya çıktı!