Ayva kabuklarını bu şekilde tükettiğinizde bir daha asla çöpe atmayacaksınız! Ayva kabuklarını kaynatıp içine limon eklerseniz...
Sağlıklı bir meyve olan ayvanın doğru tüketimi birden fazla sağlık sorununa iyi gelmektedir. Ayva tüketiminde dikkat edilmesi gerekenlerin yanı sıra bir de ava kabuğu tüketimi bulunuyor. Ayva kabuklarının kaynatılması şaşırtıcı olumlu etkilere yol açıyor.
Son Güncelleme:
Ayvanın sağlıklı yapısından yararlanmak için düzenli şekilde tüketimi umanlar tarafından tavsiye ediliyor. Vitamin ve mineral açısından zengin bir meyve olan ayvanın kendisi gibi kabuğu da bazı faydalar sağlıyor. Bu faydalardan yararlanabilmek için ayva kabuklarından doğal bir bitki çayı hazırlayabilir ve ayva çayından günde 1 bardak olacak şekilde içebilirsiniz.
Ayva çayı tüketirken günde 1 su bardağı ile sınırlandırmak en sağlıklısı olacaktır. Ayvanın miktarı üzerinde tüketilmesi sağlık açısından risk oluşturabiliyor. İşte hazırlanışı ve faydaları ile ayva çayı: