Ayhan Bora Kaplan davasının gizli tanığı Serdar Sertçelik yakalandı

Son dakika haberi... Ayhan Bora Kaplan organize suç örgütü yöneticilerinden olan ve kırmızı bültenle aranan Serdar Sertçelik'in Macaristan'da yakalandığını açıkladı. Sertçelik, aynı zamanda davasın gizli tanığıydı.

Son Güncelleme:

Ayhan Bora Kaplan davasının hem sanığı hem de "M7" kod adlı gizli tanığı olan, firar ettiği ortaya çıkınca hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarılan Serdar Sertçelik'in Macaristan'da yakalandı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Serdar Sertçelik'in Macaristan'da yakalanmasına ilişkin İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğümüze bağlı İnterpol Europol Dairesi Başkanlığımızın takibini sürdürdüğü şahıs, 25 Mayıs 2024 tarihinde Gürcistan sahte pasaportu ve Simeon Nikos kimlik bilgisiyle Roszke Sınır Kapısından giriş yapmaya çalışırken yakalandı" denildi.

Açıklamada şöyle denildi: 

Ayhan Bora Kaplan organize suç örgütünün üst düzey yöneticilerinden olan;

-Malvarlığı değerlerinin meşru bir yolla elde edildiği konusunda kanaat uyandırmak

-Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma

-Kasten öldürme

-Bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme

-Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma suçlarından

Kırmızı bülten ile 17 Mayıs 2024 tarihinden itibaren uluslararası seviyede aranan Serdar Sertçelik, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve MİT’in müşterek çalışmaları sonucu Macaristan’da yakalandı.

İDDİANAME

Ayhan Bora Kaplan ve diğer örgüt yöneticisi sanıklar Fethi Koyuncu, Mutlu Ayaş, Yusuf İzzet Savaş, Kanber Keskin ve Serdar Sertçelik hakkında 'Suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek', 'Kasten öldürme', 'Nitelikli kasten öldürme', 'Kasten yaralama', 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'Nitelikli yağma', 'Eziyet', 'Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme', 'Suç üstlenme' ve 'Suçluyu kayırma' suçlarından 1'i ağırlaştırılmış 2'şer kez müebbet ve 169 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası isteniyor.

Diğer 55 sanık için de çeşitli sürelerde hapis cezası talep ediliyor.

Sonraki Haber