Aydın'daki orman yangınında 2'nci gün; 3 ev ve çiftlik yandı

Bozdoğan ilçesinde dün çıkan ve geniş bir alana yayılan orman yangınını söndürme çalışmaları havadan ve karadan sürerken, Bozdoğan'a bağlı Hışımlar Mahallesi'nde 3 ev, 1 ahır ve 1 çiftlik yandı.

Son Güncelleme:

Aydın'ın Bozdoğan ilçesindeki orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

Alhisar Mahallesi'nde bulunan ormanlık alandaki yangına gece boyunca havadan ve karadan müdahale sürdü. Günün ilk ışıklarıyla hava araçlarının sayısı artırıldı.
Alevlere 8 helikopter, 7 uçak, 32 arazöz, 11 su tankeri, 5 dozer ve 303 personel müdahale ediyor.

Rüzgara ve arazinin sarp olmasına rağmen ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışması sürüyor.

Öte yandan Hışımlar Mahallesi'nde 3 ev, 1 ahır ve 1 çiftlik yandı. Çiftlikte bulunan 10 küçükbaş, 100'den fazla kümes hayvanı öldü. Bölgede bulunan ve kulağı yanan 1 keçi ise veteriner tarafından tedaviye alındı.

Köylülerden Ebru Aslan, "Başımıza bu geldi; yandık. Evim, tavuklarım, keçilerim hayvanlarım yandı. Her şeyim yandı tükendi. Çocuklarımı ve kendimi kurtardım, Allah'a şükür bizde bir şey yok" dedi.

5 milyon liraya yakın zararlarının olduğunu söyleyen Ekrem Arslan ise "Buğdaylarımız, 2 bin litreye yakın zeytinyağımız patladı, döküldü. Küçükbaş hayvanlarımız telef oldu. Evlerimizle beraber yaklaşık 5 milyon lira zararımız var. Evler kullanılmaz halde" diye konuştu. 

Bozdoğan ilçesindeki Alhisar Mahallesi'nde dün ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıkmış, Örmepınar Mahallesi'ndeki bazı evler tahliye edilmişti.

Sonraki Haber