Avrupalı çiftçilerin öfkesi dinmiyor! Yeniden eyleme başladılar

Avrupa Birliği çiftçi protestolarının gölgesinde, Ukrayna'dan ithal edilen ürünlerdeki gümrük vergilerinin 1 yıl daha askıya alınmasında anlaştı. Polonya ve Çek Cumhuriyeti'nde çiftçiler traktörleriyle eylem yaptı.

Son Güncelleme:

Avrupa Birliği, Ukrayna'ya yönelik ticaret desteğini bir yıl daha uzatmaya karar verdi. Çiftçiler yeniden traktörleriyle yollara çıktı. Polonya'da çiftçiler, başkent Varşova'ya giden yollar da dahil olmak üzere yaklaşık 600 farklı noktada kurdukları barikatlarla yolları trafiğe kapattı. Seslerini hükümete duyurmaya çalıştı. Çek Cumhuriyeti'nde de benzer görüntüler kayda geçti. Almanya'ya giden yol kapatıldı.

Avrupa Birliği'nin tarım politikaları tepkilerin odağında. Zira çiftçiler, Ukrayna tarım ve gıda ürünlerine gümrük vergileri ve kotaların geri getirilmesini istiyor. Bu durumun üzerlerindeki ekonomik yükü artırdığını savunuyorlar.

Ancak Avrupa Birliği, Ukrayna'nın AB'ye ihracatına ilişkin ithalat vergileri ve kotalarının askıya alınmasını 5 Haziran 2025'e kadar uzatma kararı aldı. Sadece bazı sınırlamalar getirildi. Ukrayna'dan AB'ye kümes hayvanları, yumurta, şeker, yulaf gibi ürünlerin ithalatı, 2022 ve 2023'teki ortalama miktarlara sabitlenecek. Bu ürünlerin Ukrayna'dan ithalatı belirlenen miktarları aşarsa, gümrük vergileri yeniden uygulanacak.

Rapunzel gibi kızın saçları gündem oldu: Bu saçlar Shakira'da yok! Altyapı çalışmasında boru delindi, sızıntı ekipleri harekete geçirdi Öğretmenlerin deve sınavı: Öğrencileri kadar olamadılar Gören ne olduğuna anlam veremedi: T-Rex timsahın nehir keyfi Leyleğin hijyenli beslenmesi fotokapana yansıdı: "Yıkamadan yer miyim?" "Ölü görünüyorsun" diyerek ilaç vermemişlerdi! Şaban Er 12 gün sonra "canlandırıldı"