Avrasya Tüneli'ne zam geldi mi? 2020 Avrasya Tüneli geçiş ücreti ne kadar?

Yap-İşlet-Devret modeliyle çalışan köprü ve otoyollara gelen yüzde 14'lük zammın ardından gözler Avrasya Tüneli'ne çevrildi. Peki Avrasya Tüneli'ne zam geldi mi? İşte Avrasya Tüneli için 2020 geçiş ücretleri...

Osmangazi Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile birlikte YİD modeliyle işletilen tüm otoyollara da yüzde 14'lük zam geldi. Zam gelen bütün köprü ve otoyolların Yap-İşlet-Devret modeliyle işletiliyor olması nedeniyle benzer şekilde işletilen Avrasya Tüneli'ne zam gelip gelmediği konusu da merak ediliyor.

AVRASYA TÜNELİNE 2020'DE ZAM GELDİ Mİ? GEÇİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

Avrasya Tüneli'nin resmi internet sayfasına göre yüzde 14'lük köprü ve otoyol zammı henüz Avrasya Tüneli için geçerli değil. Yani henüz Avrasya Tüneli geçiş ücretine zam yapıldığına ilişkin bir açıklama bulunmuyor.

Buna göre 1 Ocak 2020 tarihi itibariyle internet sitesinde yer alan Avrasya Tüneli geçiş ücretleri şöyle:

Avrasya Tüneli otomobil geçiş ücreti: 23.30 TL

Avrasya Tüneli minibüs geçiş ücreti: 34.90 TL.

Eğer tünele köprü ve otoyollardakiyle aynı oranda yani yüzde 14 zam yapılsaydı bu fiyatlar, otomobil için 26.56 TL, minibüs için ise 39.79 TL olacaktı.

Avrasya Tüneli'nde geçiş ücretleri, serbest akış sistemi yardımıyla ödeniyor. OGS ve HGS sistemi aynı gişede aktif halde kullanılıyor ve Avrasya Tüneli kullanıcılarına kesintisiz yolculuk sağlayabilmek için gişelerde nakit veya kredi kartı ile ödeme seçeneği bulunmuyor.

Aks aralığı 3.20 metreden küçük iki akslı araçlar otomobil, aks aralığı 3.20 metre ve üstünde olan ve UKOME kararınca tünelden geçişi uygun iki akslı araçlar minibüs tarifesinden ücretlendiriliyor. 

Ödemeleri halihazırda kullanılan OGS veya HGS hesabınız üzerinden yapabilir, herhangi bir OGS veya HGS hesabı yoksa ilgili tedarikçilerden (Bankalar veya PTT Şubeleri) yeni bir OGS veya HGS hesabı edinilebiliyor.

Otoyol sektöründe ilk kez sunulan ihlalli geçiş ödemesi hizmeti ile birlikte sürücüler geçiş ücretlerini online olarak tablet, bilgisayar ve cep telefonlarından kredi kartları ile kolaylıkla ödeyebiliniyor.

OGS veya HGS hesaplarında bakiyenin yetersiz olması durumunda geçiş ücreti OGS veya HGS hesabına bakiye yükleyerek, Avrasya Tüneli web sitesindeki "Ödeme" seçeneğini kullanarak veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla ödeyebiliyor.

İhlalli geçiş sonrası 15 gün içerisinde geçiş ücretinin ödenmesi durumunda ihlal cezası uygulanmıyor. 15 günden sonra yapılacak ödemelerde ise geçiş ücretine ek olarak geçiş ücretinin 4 katı ihlal cezasının ödenmesi gerekiyor.

İhlalli geçiş ödemelerinin nakit olarak, banka hesabı üzerinden veya kredi kartı vasıtasıyla anlaşmalı bankaların şubelerinden veya mobil ve internet bankacılığı uygulamaları aracılığı ile gerçekleştirilebiliyor.

Sonraki Haber