Atıklar paraya dönüşüyor: İçecek ambalajları 25 kuruşa dönüşecek

Atık miktarını azaltmak ve geri dönüşümle tasarruf etmek amacıyla bakanlık devreye girdi. Depozito yönetim sistemiyle 3 litre hacme kadar tek kullanımlık içecek ambalajlar 25 kuruş karşılığında alınacak. Peki sistem nasıl çalışacak? İşte detaylar...

Son Güncelleme:

Doğayı korumak için atığı minimuma indirmek önemli; pet şişeler ve içecek kutuları göründüğü kadar masum değil. Çözünmeleri uzun zaman alıyor, bu nedenle harekete geçildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye genelinde 5 bin noktaya depozito yönetim sistemi kuracak. İçecek şişelerini ve kutularını geri dönüşüm cihazlarına atacağız; atık başına 25 kuruş e-cüzdan hesabına yüklenecek.

Ulusal çapta 2025 yılında depozito yönetim sistemi devreye alınacak. Cihazlar belediyelerden başlayarak zincir marketler, alışveriş merkezleri, oteller, restoranlar ve kafeteryalara yerleştirilecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır'dan Mardin'de Togg ile şehir turu Tekirdağ'da Sıla bebek ve Narin Güran protestosu Kilis'te sıkı denetim: Okullar bölgesi için yakın markaj Alevler pencerelerden taştı, mahallede panik yaşandı Camiden ayakkabı hırsızlığı güvenlik kamerasında Bilecik'te toplanmayan çöpler vatandaşları çileden çıkardı