This browser does not support the video element.

Atatürk Havalimanı'na metro seferleri normale döndü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Valiliği'nin aldığı kararla durdurulan Atatürk Havalimanı'na metro seferleri, normale döndü. Yolcu taşımacılığının aşırı kalabalığın risk oluşturması nedeniyle durdurulduğu açıklanmıştı.

Son Güncelleme:

İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin aldığı karar gereği Atatürk Havalimanı istasyonuna yolcu taşımacılığı, aşırı kalabalığın yolcu güvenliğine risk oluşturması nedeniyle durdurulduğu açıklandı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesabından duyurulan paylaşımda, “İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin aldığı karar gereği Atatürk Havalimanı istasyonuna yolcu taşımacılığı, aşırı kalabalığın yolcu güvenliğine risk oluşturması nedeniyle durdurulmuştur. Lütfen duyurularımızı takip ediniz” ifadelerine yer verildi.

Metro İstanbul'dan yapılan son açıklamada ise "Yenikapı-Atatürk Havalimanı hattında Atatürk Havalimanı yönünden Yenikapı yönüne sefer yapılmakta olup, Yenikapı’dan Atatürk Havalimanı yönüne sefer yapılmamaktadır" denildi.

Aynı sosyal hesapta "21 Eylül 2019'da M1 Yenikapı-Atatürk Havalimanı/Kirazlımetro hattında 562 bin 230 yolculuk ile hattımıza ait günlük yolcu taşıma rekoru kırıldı" bilgisi de paylaşıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Danışmanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, yaptığı açıklamada, kararın valilik ve İBB ile ortak alındığını söyledi. 

Ongun, "TEKNOFEST'e gösterilen yoğun ilgi nedeniyle bizatihi İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve TEKNOFEST yetkilileriyle yapılan görüşme üzerine bu karar alındı. Bize, 'Çok fazla ilgi var. Yolcu yoğunluğu aşırı durumda. Böyle devam etmesi halinde üzücü olaylar yaşanabilir' denildi. Bunun üzerine söz konusu hattın seferleri geçici olarak durdurulmuştur" diye konuştu. 

SEFERLER NORMALE DÖNDÜ

Metro A.Ş.'den yapılan açıklama ile seferlerin bir süre sonra normale döndüğü bildirildi.

TEKNOFEST’E SON GÜNÜNDE TRAFİK KİLİTLEDİ

İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST son gününde ziyaretçi akınına uğradı. On binlerce vatandaş festival alanına akın ederken, Atatürk Havalimanı çevresinde yoğun trafik oluştu. TEKNOFEST’in düzenlendiği Atatürk Havalimanı'na giden metro da tıklım tıklım doldu. İstanbul’un hemen hemen bütün ilçelerinden servislerle ve özel araçlarıyla gelen vatandaşlar, Atatürk Havalimanı çevresinde yoğun trafikle karşılaştı. Polis ekipleri bölgede yoğun güvenlik önlemi aldı. Bazı vatandaşlar ise uçak gösterisini Sefaköy metrobüs durağından izledi.


Sonraki Haber