Ata Emre Akman'ın acılı anne ve babası Haber Global'e konuştu! Dava süreci için çağrı yaptılar

Balıkesir'de sipariş götürdüğü apartmanın çıkışında 17 yaşındaki E.Ö. tarafından defalarca bıçaklanarak öldürülen Ata Emre Akman'ın acılı ailesi Haber Global'e konuştu.

Son Güncelleme:

Henüz 5 gün önce işe giren ve siparişi teslim etmek için motosikletle yola çıkan Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi Ata Emre Akman'a, E.Ö. (17) adlı kişi, Karesi ilçesi Karaoğlan Mahallesi Emir Sokağı'nda henüz bilinmeyen bir nedenle bıçakla saldırılmıştı.
Vücudunun çeşitli yerlerinden 10 bıçak darbesi alan Akman, olay yerinde hayatını kaybetmiş, kaçan E.Ö. polis ekiplerince yakalanmıştı.

Akman'ın acılı ailesi, Haber Global Muhabiri Esma Murat'a konuştu.

Akman'ın annesi Zuhal Akman, "Maddi sorunumuz yoktu. Kendi kafasında tasarladığı şaşırtıcı bir hediye alacaktı muhtemelen. 5 gün önce işe girmiş. Kurye olmasını da istemiyordum. Son siparişten sonra otobüse atlayıp fırından sıcak ekmek alıp zile basıp gelecekti, böyle bir olay" dedi.

Zuhal Akman, "Ata o, ben birey yetiştirdim. Dünya insanıydı, önce ülke insanıydı, sonra dünya insanıydı. Nazik, özgüvenli, sevgi dolu. Kelimelerin tuhaflaştığı bir durum yaşıyorum. Bana ait olmayan bir durum yaşıyorum. Hiçbiriniz güvende değilsiniz. 6 tane bıçaklama sabıkası olan bir karanlık ruh, buna hangi isim takarsanız takın, korkuyorum. Her gün Türkiye'de bir şeyler oluyor. Türkiye acılar ülkesi oldu. Türkiye böyle bir ülke değildi. Her şey korkunç. Nereden biliyorsunuz bu akşam eve giderken elinde bıçakla sizi birisinin önünüzü kesmeyeceğini" diye konuştu.

"HİÇBİR SEBEP HAFİFLETİCİ OLMAMALI"

Emekli albay olan baba Erol Akman ise, "Tarifi imkansız. Ben haberi aldığımda bir vakaya karıştı haberimi aldığımda burada Balıkesir'e varıncaya kadar, o süre içinde gerçekten olay olmuş, canilik gerçekleşmiş, biz buradan oraya varıncaya kadar emniyet olayı çözüp, katili bulma, yakalama, suç aletleri dahil olmak üzere delilleri yok etme fırsatı bulmadan yakalamış. İleriki süreçte caninin yaşının 17 olması, alkollü olarak olay yerinde bulunmuş olması vs. gibi hiçbir sebebin hafifletici bir sebep olarak karşımıza çıkmaması lazım. Gecikmeden gösterilmesi lazım. Geciktirilmiş ya da azaltılmış adalet, adalet değildir. Hiçbir indirime gidilmeksizin icraata geçilmesi lazım. En üst seviyede, örnek olacak şekilde bir dava sonlandırılması lazım" dedi.

Erol Akman, "Mesleğim gereği Türkiye'nin her tarafını gördük. Memleketin her bir toprağını benim oğlum da gördü. Bu ülkenin tam da oğlumun istediği gibi, güvenli hale gelmesi için ne yapılması gerekiyorsa yapılması lazım. Defalarca aynı suçu işlemiş kişilerin rahatlıkla dolaşmasını engeleyecek düzene ihtiyacımız var" diye konuştu.

Hatay'da depremin izleri siliniyor: Vali Masatlı Haber Global'e açıkladı Kendini dinozor zanneden kedi var olma sebebi arayan kediyle aynı karede Ankara'da zincirleme kaza: 10 kişi yaralandı Ormanlık alandaki yangın köye sıçramadan kontrol altına alındı Tekirdağ'da dolu yağışı: Aracını bu şekilde korudu Attan düşen kadın için seferber olundu: Helikopter ile alındı