Artvin'de kuyuya düşen 'kör yılanları' gören işçiler şoke oldu

Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde elektrik direği dikmek için açılan kuyuya 6 adet oluklu kertenkele düştü. Kuyu içindeki kertenkeleleri gören işçiler şaşkınlık yaşadı.

Son Güncelleme:

Artvin'in Hopa ilçesinde bir dağıtım şirketinde çalışan işçiler, Kemalpaşa ilçesinde elektrik direkleri dikmek için bir kuyu açtı. Kuyu kapatılarak güvenli bir şekilde çevrelendi.

Ancak birkaç gün sonra direk dikmek için geri dönen işçiler, kuyu içinde ilginç bir manzarayla karşılaştı. Kuyu kapağını kaldırdıklarında 6 adet oluklu kertenkelenin kuyuya düştüğünü fark ettiler.

İlk önce korku ve şaşkınlık yaşayan işçiler, daha sonra kertenkeleleri güvenli bir şekilde çıkartarak tekrar doğal yaşam alanlarına bıraktılar.

KÖR YILAN OLARAK BİLİNİYOR

Olayla ilgili konuşan vinç operatörü İbrahim Yenigül, şu ifadeleri kulandı: “Kemalpaşa ilçesinde daha önce elektrik direği dikmek için kazılan kuyuya gittik. Kuyu kapalıydı. Üstünü açtığımızda yılan sandığımız birkaç hayvan gördük ve önce korktuk. Ancak daha sonra bunların bölgede ‘kör yılan' olarak bilinen oluklu kertenkeleler olduğunu fark ettik. Ne yapacağımızı şaşırdık. Kuyuyu çocuklar ve hayvanlar düşmesin diye kapatmıştık, ama kertenkelelerin düşebileceğini hiç düşünmemiştik. Sonrasında onlara zarar vermeden doğal ortamlarına geri bıraktık.”

Köfte ve kebapta hile nasıl anlaşılır? Eyüpsultan'da durakta bekleyen kadını taciz etti, otobüsteki vatandaşlar böyle dövdü Kahramanmaraş’taki acı su şifa dağıtıyor Cezaevi firarisinden gazetecilere “Başlığı düzgün atın” Hacklenen Çin malı robot süpürge sahibine küfürler savurdu Yüzlercesi akın etti, vatandaş kameraya sarıldı