Artık tebligat gönderilmeyecek

Otoyol geçiş ücretlerinde yönetmelik değişikliği yapıldı. Artık kaçak geçiş yapıp 15 gün içinde ücreti ödemeyenlere idari para cezası uygulanacak ve tebligat yapılmayacak.

Son Güncelleme:

Kaçak geçiş yapanlara artık tebligat gönderilmeyecek, idari para cezası uygulanacak.

Karayollarında geçiş ücretlerinin belirlenmesi ve uygulanmasına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapıldı.

Her gün yüzlerce araç gişeleri kullanıyor. Zaman zaman kaçak geçiş yapanlar da oluyor. Yönetmelikteki değişikliğe göre, gişelerden kaçak geçiş yapıp 15 gün içinde ödemesini yapanlardan herhangi bir idari para cezası alınmayacak.

Yeni yönetmeliğe göre sürücüler, kaçak geçiş yaptıkları takdirde ücreti ödemezse, hem idari para cezası uygulanacak hem de tebligat yapılmayacak.

Geçiş ücreti ödemesini yapmazsa idari para cezası ödemesine karar veriliyor. Bununla birlikte tebligat yapılma şartı kaldırılıyor. Yani her geçen araç sürücüsü bunu takip etmeli ve kontrol etmelidir. Düzenleyen bir değişiklik yapıldı.

Yazılan ceza ise direkt plaka sahibine iletilecek. Araç kullanan kişi değil, araç sahibine ceza gidiyor. Ölümü olursa da mirasçıları tarafından bu cezanın ödenmesi yazılmıştır.

Ayrıca geçiş ücretlerinin hesaplanması formülünde yer alan "bir km'lik otoyol birim fiyatı" 0.25 liradan 1 liraya yükseltildi.

Can kurtarmak için aldığı eğitim geçim kaynağı oldu Sahibinin kediyi ayaklarının ucunda oynattığı görüntüler viral oldu Hırsıza niyet sırtlana kısmet! Motosikletiyle devriye atan bekçiye sürpriz karşılama Bir garip kovalamaca! Koli bantlı kedi yardım etmek isteyen itfaiyecilerden kaçtı 30 saniyede 160 bin liralık vurgun! O anlar kamerada Malatya'da bir ilginç ihlal! Para cezası kesildi