Antalya, Bursa ve Muğla'da orman yangınları

Antalya'da çıkan ot yangını, ormana sıçradı. Bölgeye sevk edilen ekipler, yangını kontrol altına aldı. Bursa Orhaneli ve Muğla Milas'taki yangınlar da kontrol altına alındı.

Son Güncelleme:

Antalya'nın Aksu ilçesi Hacıaliler Mahallesi'nde saat 15.00 sıralarında çıkan yangın, havadan ve karadan müdahale ile 2 saatte kontrol altına alındı.

2 uçak, 2 helikopter, 12 arazöz, 2 ilk müdahale aracı ve çok sayıda orman işçisinin müdahale ettiği yangında 5 hektar alan zarar gördü. Soğutma çalışmaları devam ederken, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan, itfaiye ekiplerinin arazideki çalışmalarını yerinde izledi. Yangını söndürmek için bütün ekiplerin seferber edildiğini belirten Arslan, ilk tespitlere göre 3 evin yandığını, seralarda ve portakal bahçelerinin zarar gördüğünü söyledi.

MUĞLA MİLAS'TA DA YANGIN ÇIKTI

Muğla'nın Milas ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale edildi.

Alaçamlar Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın başladı. İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne ait hava ve kara araçları sevk edildi.

Ekipler, saatler süren çalışmanın ardından alevleri kontrol altına aldı. 

BURSA'DAKİ YANGINA 6 HELİKOPTER, 4 UÇAKLA MÜDAHALE

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde kızılçam ormanında çıkan yangın, karadan ve havadan müdahale ile 3,5 saat sonra kısmen kontrol altına alındı. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş da bölgeye giderek söndürme çalışmalarını yerinden takip ediyor. 4 uçak, 4 helikopter, 101 araç ve 350 personelle yangına müdahalenin aralıksız sürdüğünü belirten Vali Demirtaş, “Yangını bu akşam kontrol altına alabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

2000 YILINDA 20 EV YANMIŞTI

Aynı bölgede 2000 yılının Nisan ayında çıkan ve 1000 hektarlık alanda etkili olan yangında alevler yerleşim yerine sıçramış, Göktepe Mahallesi'nde 20 ev yanarken, 300 küçük ve büyükbaş hayvan da ölmüştü

Sonraki Haber