Antalya'da her derde deva 'andız pekmezi' Torosların doğal şifa kaynağı!

Antalya'nın Akseki ilçesinde Toros Dağları'nda andız ağaçlarından toplanan kozalaklardan pekmez yapılıyor. Her derde deva olarak bilinen pekmezin kilogramı 200 TL'ye satılıyor.

Son Güncelleme:

Akseki'de eski yıllardan beri yaygın olarak üretilmekte olan andız pekmezi, Akseki'nin Kuyucak Mahallesi'nde üretimi devam ediyor. Pekmez yapan Halil Erdoğan, andız ağaçlarının olgunlaşan kozalaklarını topladıklarını, kırma makinesinde kırdıktan sonra 2 gün süreyle Şıra hanede ıslatıldığını söyledi.

Üsküdar’da okula gitmek artık daha “Güvenli” Beykoz'da denize atılan çöpler kıyaya vurdu Denize lodos, tezgaha balık uyarısı Köroğlu Dağları'ndan sofralara doğal şifa: Kozalak şurubu Ticaret Bakanlığı İstanbul'da hamburger ve dönere ilişkin gramaj denetimi yaptı Antalya'da sel sularında sabununu aldı banyo yaptı