Annesi gelmeyen yavru sincap için büyük fedakarlık: Gönülleri fethetti

Adana'nın Feke ilçesinde ağaç kovuğunda buldukları ve annesi gelmeyince köyde kediler tarafından zarar verilmemesi için büyüttükleri yavru sincabı yeniden doğaya bıraktılar.

Son Güncelleme:

Yusuf Mirza Solmuşgül, köyde bulduğu yavru sincabı büyütüp tekrar doğaya saldı. Solmuşgül, “Nevzat eniştem sincabı kütükte bulmuş. Biz de annemle birlikte ona zara gelmesin diye baktık. Onu yılan kedi yemesin diye evine almış. Bizimle çok güzel vakit geçirdi. Onunla oyunlar oynadık. Bizi ısırdı biraz ama çok güzel vakit geçirdik. Kozan çok sıcak yaşayamaz. Köyler daha serin doğa içinde ağaçlar içinde yaşaması daha güzel. O yüzden doğru olan onu doğasına bırakmaktı” dedi.

Fındık adını verdikleri yaramaz sincabı yetenekleri kaybetmemesi için evde balkonda bulunan narenciye ağaçları içinde de gezdiğini aktaran Beril Solmuşgül, “Kış dönemi sincabı bulduk. Evde saksılara cevizler pelitler ekti. Sincap doğada çok güzel bir canlı ama evcil değil. Evde ben ve oğlumu sahiplendi geri kalan bireylere saldırıyordu. Sosyal medyada satışlarını bazen görüyoruz ama kesinlikle alınmamalı kesinlikle evcilleşmiyor. En çok kuşla olan arkadaşlığı çok güzeldi. Kısa süreli güzel bir dostluk kurduk ve şimdi ait olduğu doğaya onu bıraktık. Evde bakmak çok acımasızca bir sevgi olurdu. Ait olduğu doğasında artık kendini koruyacak yiyecek bulabilecek kadar büyüdü. Biz de onunla geçirdiğimiz zamanda güzel hatıralar biriktirdik” diye konuştu.

Doğaya bırakılan sevimli sincap ilk etapta ayrılmak istemese de ağacın dallarında gezerek kısa bir süre sonra bölgeden ayrıldı. Geriye evde keyifle yediği meyveler ve sevimli yaramazlıklarının görüntüleri kaldı.

Yer Hakkari: Türkiye’nin en zehirli yılanı bastonla böyle öldürüldü Diyarbakır'da tehlikeye rağmen çocuklar süs havuzunda serinledi Türk tatilcilerin Midilli Adası'na Kurban Bayramı akını sürüyor Bigadiç'te yanan alanlar havadan böyle görüntülendi Tuzla’da yanan fabrikadan yeni görüntüler İstanbul’da film sahnesi gibi kaza: Korsan taksi ile trafik polisi çarpıştı