Anne ve babasının mezarına abisinin kucağında giden depremzede çocuğun tek hayali, 'Silikon Bacak'

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminde 72 saat sonra enkaz altından çıkan ve bir bacağını kaybeden 11 yaşlarındaki Yusuf Deveci'nin tek hayali, ‘Silikon bacak' oldu.

Son Güncelleme:

Adıyaman Merkez Karapınar Mahallesi Bağdere Caddesi üzerinde bulunan evlerinde ailesiyle birlikte uyuduğu esnada 6 Şubat tarihindeki 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depreme yakalanan 11 yaşındaki Yusuf Deveci, depremden 72 saat sonra yakınları tarafından enkaz altından çıkarıldı. Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan ve buradan da Diyarbakır'da bir hastaneye sevk edilen Yusuf Deveci'nin sağ bacağı kesilmek zorunda kaldı. Bir bacağını kaybeden ve günlerce tedavi gören Yusuf'a, anne ve babasının öldüğü de yine yakınları tarafından hastanede verildi.

17 Yaşlarındaki ağabeyi Bünyamin Deveci'yle birlikte yıkıcı depremden kurtulan Yusuf, Ramazan Bayramında da ağabeyinin kucağında Adıyaman Belediye Mezarlığına getirildi. Anne ve babasını mezarına ağabeyinin kucağında giden Yusuf'un o görüntüleri de vatandaşlar tarafından cep telefonlarıyla kayda alındı.

DEPREMZEDE ÇOCUĞUN HAYALİ SİLİKON BACAK OLDU

O geceyi anlatan ve tek hayalinin silikon bacak olduğunu vurgulayan Yusuf Deveci ise, “Uyandığım zaman birden ev sallandı. Üstüme soba düştü, ampul ile soba üzerime düştü. 3 Gün sonra çıkarıldım. Babam bir defa seslendi, oğlum neredesin dedi, ondan sonra sustu. Silikonlu ayak istiyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Köpekbalıkları avlamak istedikleri vatoz için kavgaya tutuştu Koçla eğlenen adam kendini yerde buldu Duvara tırmanan dev anakondanın zor anları kameraya yansıdı! Uzun boylu kral kobra ayağa kalktı, göğe selam durdu Islak köprüde patilerinin ıslanmasını istemeyen kedi akrobatik zekasıyla şaşırttı Sahiplendiği köpeğiyle birlikte 4 yıldır havada süzülüyor, güzel anılar biriktiriyor